Brit wilde de muizen in zijn tuin beschermen tegen katten, maar dat liep wat uit de hand

Een 50-jarige Brit wilde zes jaar geleden de muizen in zijn tuin beschermen tegen de katten uit de buurt. Hij creëerde een mini ‘Gouw’, een kleine versie van het Hobbit-dorp, en vond zo een manier om met zijn depressie om te gaan. Alsmaar meer muizen vonden de weg naar het muizenverblijf, dat intussen uitgegroeid is tot een echt dorp. Het levert prachtige beelden op.

Febe De Brabanter

Zes jaar geleden spotte Simon Dell een muis in zijn tuin, slechts enkele meters verwijderd van verschillende katten. De Brit besloot een huisje te bouwen voor het knaagdier, om het te beschermen tegen de jagende viervoeters van de buren. “Ik stapelde wat kleine boomstammen rond een doos als huis voor de muis, en bedekte het met mos en stro om hem een beetje beschutting te geven”, klinkt het. Simon plaatste een hek rond het huisje, zodat de katten zeker niet bij de muis konden. De muis werd George genoemd.

© Simon Dell / SWNS.com

© Simon Dell / SWNS.com

Andere muizen werden al snel jaloers op het luxeleventje van George en vonden stilletjes aan hun weg naar het muizenparadijs. Simons hobby liep bijgevolg al snel uit de hand. De Brit bouwde uiteindelijk een volledig muizendorp, dat intussen uit verschillende huisjes, een café en een boekenwinkel bestaat. En daar zou hij niet stoppen. Simon heeft plannen om onder meer een treinstation en een cinema te maken voor de knaagdieren. Momenteel vertoeven er twee families, van elk ongeveer tien muizen.

© Simon Dell / SWNS.com

© Simon Dell / SWNS.com

© Simon Dell / SWNS.com

Alle creaties zijn in de stijl van de huisjes van de hobbits uit The Lord of the Rings trilogie. Over de jaren heen voegde hij kleine details toe. De muizen hebben nu zelfs een toilet, watertoren, eettafels, waslijnen en motorfietsen. De muizen dansen er dus wel degelijk in het spek. Alles wordt met de hand gemaakt van gerecycleerde stukjes hout en afval.

© Simon Dell / SWNS.com

© Simon Dell / SWNS.com

Van beroep is Simon een natuurfotograaf. Hij neemt dan ook al te graag foto’s van de schattige dieren in hun dorp. Simon verspreidt de beelden via sociale media, en kon intussen meer dan 150.000 volgers bijeensprokkelen. Dagelijks rapporteert hij er over de recentste gebeurtenissen in het muizendorp, simpelweg omdat dat hem gelukkig maakt: “Ik heb altijd al last gehad van depressie, slapeloosheid en angsten. Als ik deze kleine dingen voor de kleine muisjes niet zou kunnen maken, en als ik niet zou kunnen fotograferen, zou ik snel opnieuw in een depressie belanden”, zegt hij. “Fotografie gaf me een reden om weer naar buiten te gaan, en het muizendorp gaf me mijn glimlach terug. Ik hoop dat het anderen dezelfde vreugde kan geven.”

Simon Dell met zijn handgemaakte muizendorp.© SWNS.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER