Bart De Pauw geeft interview in ‘De tafel van Gert’: “Ik heb die vrouwen nooit bewust willen pijn doen”

Televisiemaker Bart De Pauw heeft een interview gegeven aan Gert Verhulst. Dat wordt vanavond om 20.00 uur uitgezonden in De tafel van Gert op Play4 en GoPlay, zo meldt de zender. “Ik ben niet meer de man van zeven jaar geleden”, zegt hij in het gesprek. “Ik heb ondertussen door wat er is fout gegaan.”

mts
Bron: BELGA

“In een uitgebreid gesprek met Gert Verhulst wordt niets uit de weg gegaan en kunnen alle vragen gesteld worden”, luidt het. De speciale editie van De tafel van Gert werd al opgenomen, zonder studiopubliek en zonder andere gasten aan tafel “om op een serene manier tijd te kunnen nemen voor een uitgebreid gesprek”.

Bart De Pauw kwam in opspraak na klachten over grensoverschrijdend gedrag. De VRT verbrak de samenwerking met hem, en er volgde in 2021 een proces voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Daar werd de televisiemaker schuldig bevonden aan stalking. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel.

De voorbije weken kwam er weer aandacht voor de zaak, omdat de VRT de uitzending van de documentaire Het proces dat niemand wou over de zaak eerst tegenhield maar uiteindelijk toch op antenne liet gaan. Nu komt Play4 dus met een interview met De Pauw.

“Ik ben niet meer de man van zeven of twintig jaar geleden. Ik heb intussen wel door wat er is fout gegaan en wat ik had moeten weten en zien”, vertelt De Pauw in een fragment dat Play4 nu al heeft vrijgegeven.

Op de vraag van Verhulst of hij begrip heeft voor de mensen die twijfelen aan zijn oprechtheid, vertelt De Pauw: “In de rechtbank heb ik me verdedigd tegen 26 aanklachten, met misdadige intentie. Dat wil zeggen dat er kwaad opzet bij was. Ik heb me altijd verdedigd tegen dat ‘kwaad opzet’. Ik heb die vrouwen nooit bewust willen pijn doen. Wat niet wil zeggen dat ik een aantal dames in hun rust heb verstoord. Het heeft ook een tijdje geduurd voor ik helemaal scherp zag wat een aantal dames me wilden vertellen. Ik kreeg soms ook berichten terug, ik heb ook nooit meteen een nee gekregen. Maar dat betekent niet dat ik geen fouten heb gemaakt.”

LEES OOK. Om deze getuigenissen in de Bart De Pauw-docu draait het: “Ik dacht: What the fuck, begin jij nu weer?”

LEES OOK. Maaike Neuville reageert voor het eerst na heisa rond zaak-De Pauw: “Dit was geen inschattingsfout, de VRT koos een kant”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen