© REUTERS

Harry Kane beseft het belang van return met Bayern tegen Arsenal: “Seizoen is mislukt als we niet winnen”

Woensdagavond staat in München de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League op het programma tussen Bayern en Arsenal. De Rekordmeister zag Bayer Leverkusen zijn elf jaar durende hegemonie in de Bundesliga doorbreken en zal zijn seizoen moeten redden op het kampioenenbal.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Bayern zal daarvoor wel moeten winnen van de Gunners, aangezien de heenwedstrijd in het Emirates Stadium op een 2-2-gelijkspel eindigde. Harry Kane zorgde vanop de stip voor de 1-1 en wacht al zijn hele carrière op een eerste clubtrofee. “Natuurlijk zal het vanuit het standpunt van de club een mislukt seizoen zijn als we dit jaar niets winnen, omdat er van ons verwacht wordt dat we winnen. Maar het belangrijkste voor ons is dat we nog steeds de kans hebben om er een geweldig seizoen van te maken als we de Champions League winnen. Die motivatie is er nog steeds en als speler kun je je daar alleen maar aan vastklampen. Als we morgenavond iets speciaals kunnen doen, houdt dat die hoop natuurlijk levend.”

De 30-jarige topspits heeft bovendien een verleden bij de jeugd van Arsenal, iets wat de wedstrijd tegen de Londenaren een extra dimensie geeft. Na zijn periode bij Arsenal verkaste hij naar aartsrivaal Tottenham Hotspur, waar hij uitgroeide tot een clublegende. “Natuurlijk heb ik een geschiedenis met Arsenal door jarenlang bij Tottenham te spelen. De Noord-Londense derby is voor beide teams waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, maar dat hoofdstuk heb ik definitief afgesloten. Ik weet dat er veel Tottenham-fans zullen hopen dat Bayern München doorgaat, maar daar kan ik me niet op focussen. Ik speel nu voor een ander team en het enige wat ik kan doen, is Bayern München proberen te helpen om zich te kwalificeren voor de halve finales van de Champions League.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer