© atv

10 Miles en drukke stadsagenda duwen kampioensfeest Beerschot op Grote Markt naar maandag 22 april

Een kampioenschap, daar hoort een viering bij. Meer dan één zelfs. Afgelopen zondag bouwden de spelers en fans van kersvers kampioen Beerschot een feestje aan het Olympisch Stadion. Op maandag 22 april worden ze door Stad Antwerpen gehuldigd op de Grote Markt.

Hannes Van Gael

LEES OOK. Duizenden mauve-witte fans vieren titel op zonovergoten Kiel: “Beerschot hoort thuis in eerste klasse, zonder enige twijfel”

De vieringen stapelen zich op voor Beerschot. Op 7 april werd de champagne ontkurkt na het veiligstellen van de promotie naar eerste klasse en afgelopen weekend pakten de Mannekes ook de titel in tweede klasse. Opnieuw goed voor een feestje.

Komende vrijdag, bij de laatste thuismatch van het seizoen, krijgt Beerschot de trofee in ontvangst en op maandag 22 april zorgt de Stad Antwerpen voor een huldiging. “Door de 10 miles (21 april, red.) komend weekend en de drukke agenda van de stad en de burgemeester werd beslist om de viering op maandag 22 april door te laten gaan. Dat was de enige mogelijkheid om zo’n huldiging te laten doorgaan in de komende weken”, deelt de club mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om 16.30 uur blazen spelers en supporters verzamelen rond het standbeeld van Brabo op de Grote Markt en een halfuurtje later worden de kampioen op ’t Schoon Verdiep verwacht voor de traditionele balkontaferelen. Rond 18.30 uur is het officiële gedeelte voorbij.

Op haar webstek vraagt de club om geen vuurwerk of ander pyrotechnisch materiaal mee te nemen naar het stadhuis.

Corona verpestte vorige promotie

In 2020, te midden van de coronapandemie, promoveerde Beerschot ook naar eerste klasse. Een feestje in de binnenstad mocht toen niet. De laatste huldiging van Beerschot door de stad dateert van 2017, toen Beerschot promoveerde van het amateurvoetbal naar het profniveau.

Beeld uit de huldiging van 2017.© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

© Joris Herregods

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners