In de zomer van 2010 vonden onder meer ook huiszoekingen plaats in het bisschoppelijk paleis van Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zomer van 2010 vonden onder meer ook huiszoekingen plaats in het bisschoppelijk paleis van Mechelen. © PHOTO NEWS

Zette Kerk druk op onderzoek naar kindermisbruik? Mysterieuze ontmoeting in gerechtsgebouw doet twijfelen

De Hoge Raad van Justitie stelde vandaag een rapport voor over het correcte verloop van het misbruikonderzoek in de Kerk. Er sprong één ding in het oog: in de zomer van 2010 - vlak na het uitbarsten van het schandaal - vond er een ontmoeting plaats tussen de toenmalige advocaat van de katholieke kerk en enkele hooggeplaatste magistraten. Wat werd er besproken? En is dat bewijs van een doofpotoperatie? “Na de meeting gebeurde iets opvallends.”

8 reacties

  • Gerard Braeckmans

    2 weken geleden
    Het wordt onder de mat geschoven en er wordt daarna nog een lading beton over gegoten.
  • Guido Allegaert

    2 weken geleden
    Ik dacht dat het Openbaar Ministerie één en ondeelbaar was, dat het neutraal en onbevooroordeeld, de vertegenwoordiger van de maatschappij tegen misdrijven en misdaden,... Niet dus, maar dat had ik al heel lang eerder ontdekt. Er mag daar ook eens een ernstige onderzoekscommissie voor in het leven geroepen worden.
  • Rik Duyvejonck

    2 weken geleden
    Als je ziet van welke partij de minister van justitie was. Dan weet je dat er wel iets van aan is!
  • Werner Vanhoutte

    2 weken geleden
    Op de beelden van het ophalen vander dossiers is een vermoedelijke medewerker van Danneels te zien. Dat er tussen gekomen werd door een oud minister op justitie om een en ander te doen verdwijnen lijkt vreemd. Maar alles in dit dossier is vreemd. Na het lezen van de besluiten binnen Justitie heb ik conclusies getrokken.: er mochten bepaalde zaken onder geen beding bekend worden.
  • Jan Franssen

    2 weken geleden
    De Kerk is een machts-instituut. Uiteindelijk draait het toch om aanzien, geld, invloed en macht. Geen club voor mezelf.