Vicky (23) werd gepest door klasgenootjes toen ze jong was, nu willen drie van hen een job bij haar succesvol bedrijf

Vicky Owens runt op haar 23ste haar eigen, succesvol bedrijf. Als socialmediamanager werkte ze al voor Netflix, Tiktok en andere grote merken, en intussen stelt ze nog vier anderen tewerk in haar eigen kantoor in Manchester. De Britse blaakt van zelfvertrouwen, maar dat was ooit anders: in het middelbaar werd ze zwaar gepest door haar klasgenoten. Maar enkele van die pestkoppen zoeken nu een job, dus stuurden ze hun cv naar Vicky. “Mensen raadden me aan om wraak te nemen”, aldus Vicky, die haar verhaal doet op Tiktok. “Maar ligt dat wel in mijn aard?”

pjv
Bron: Kennedy News & Media, Daily Mail

Ze werd bekogeld met ketchup, kreeg yoghurt over haar hoofd gekapt en was te vaak het doelwit van beledigingen en gemene grappen. Vicky amuseerde zich niet echt op school door enkele meisjes die haar voortdurend in het vizier namen. “Ik weet niet waarom ze me dat aandeden”, aldus de Britse CEO. “Ik was wellicht een makkelijk doelwit omdat ik niet veel durfde zeggen. Ik was te groot, had weerbarstige, mannelijke wenkbrauwen en ik deed het niet erg goed op school en tijdens de examens.”

(Lees verder onder de foto)

Vicky verliet het middelbaar en ging naar de hogeschool, waar ze “met de hakken over de sloot” slaagde. Maar door de vele pesterijen die ze had moeten doorstaan, was haar zelfvertrouwen zo goed als onbestaande. “Ik kreeg te kampen met angst- en paniekaanvallen”, getuigt ze. “Daardoor was ik in feite bedlegerig. Ik wilde het huis niet verlaten, ik wilde niet gaan werken, ik wilde niet uitgaan.” Vicky raakte al haar vrienden kwijt en besefte ook dat ze iets moest doen, zeker toen ze merkte dat haar geld opraakte.

Emily in Paris

Dus contacteerde ze bedrijven om te vragen of ze hun socialemedia-accounts mocht beheren. “Dit was voordat ik zelfs maar wist dat socialmediamanagers bestonden”, klinkt het. “Maar ik begon heel langzaam een klantenbestand op te bouwen. En ik moest het huis verlaten, wat heel eng was.” Maar ze deed het toch én met succes: intussen is haar bedrijf Alderley Edge erg succesvol en haalt ze jaarlijks een bedrag “met zes cijfers” binnen. “Ik werd benaderd door Netflix voor Emily in Paris, het officiële Tiktok-team en andere grote bedrijven. Ik sta daar nog steeds versteld van.”

(Lees verder onder het bericht op Instagram)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar ze besefte pas echt hoe hoog ze was opgeklommen toen ze een vacature op LinkedIn zette en sollicitaties kreeg van de voormalige klasgenoten die haar het leven zuur maakten. “Ik vond het erg interessant dat ze hadden gesolliciteerd”, geeft Vicky toe. “Ik was niet goed of ik nu moest reageren op hun sollicitaties of als ik ze gewoon moest weigeren.” Toen Vicky haar dilemma op sociale media zette, werd ze overspoeld met “gemene berichten” van mensen die suggereerden dat ze wraak nam. “Ze stelden voor dat ik ze uitnodigde voor een gesprek om dan erg gemeen te doen, maar ligt dat echt in mijn aard? Nee, zo ben ik niet.”

(Lees verder onder de foto)

Dus kieperde Vicky de cv’s van haar pestkoppen gewoon in de vuilnisbak zonder er nog meer aandacht aan te besteden. “Die meisjes staan nergens in het leven, terwijl ik mezelf soms moet knijpen omdat mijn bedrijf het zo goed doet”, aldus de Britse die haar verhaal deelt om lotgenoten een hart onder de riem te steken. “Onthoud dat je niet dezelfde persoon bent die je in het middelbaar was. En blijf altijd vriendelijk: ik heb me nooit naar het niveau van mijn pestkoppen verlaagd en zo komt alles uiteindelijk goed, ook al lijkt het op dat moment niet zo.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer