Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil - of de durf - om dat ook door te voeren. Zo ver liggen de meningen van de burgers en de politici soms uit elkaar.

201 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 weken geleden
    Een scheefgetrokken belastingsysteem trek je niet recht met een scheefgetrokken systeem van bedrijfswagens, daar zijn betere manieren voor.
  • Geert Tamsyn

    1 maand geleden
    Natuurlijk zijn er mensen die een bedrijfswagen nodig hebben om hun werk te doen, ik zie vertegenwoordigers nog niet rap hun klanten te voet of met de fiets bezoeken, werfleiders kunnen hun werven moeilijk met het openbaar vervoer gaan controleren. En zo zijn er nog wel meer categorieën.
  • Jo Bosman

    1 maand geleden
    Niet alleen de bedrijfswagens moeten afgeschaft worden, maar ook de premies bij aankoop van een EV .En ook het laten betalen per kw van wegentaks zoals voor elke wagen geld . Zij gebruiken ook de wegen en aangezien de vele pk's maken ze nog meer wegen stuk dan een gewone wagen .
  • Geert Tamsyn

    1 maand geleden
    Met een bedrijfswagen wordt voor privé-verplaatsingen gemiddeld 6.000 km. per jaar meer gereden dan met een andere (bron: Planbureau). Maal 800.000 betekent dit 4,8 miljard extra kilometers. Groen is de bedrijfswagen dus allerminst.
  • Gaston Miar

    1 maand geleden
    De fiscale discriminatie tov de andere burgers mag stoppen. Weg bedrijfswagens, met tankkaart, omnium, enz..... Onze wegen zullen rustiger en veiliger worden