Poolse gewichtheffer Zielinski mist Spelen na positieve dopingtest

De Poolse gewichtheffer Tomasz Zielinski mag na een positieve dopingtest een deelname aan de Olympische Spelen vergeten. Dat maakte het Poolse Olympische Comité dinsdag bekend.

De 25-jarige Zielinski werd op 31 juli bij een test buiten competitie betrapt op het gebruik van het verboden middel nandrolon. Nu blijkt dat ook het B-staal van de gewichtheffer positief is.

Zielinski, die uitkomt in de klasse tot 94 kilogram, gold in Rio als een van de favorieten op medaillewinst. Eerder dit jaar pakte de Pool nog de Europese titel en in 2014 behaalde hij zilver op het EK.

Zielinski is de eerste atleet die tijdens de Spelen tegen de lamp loopt. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voert al sinds de opening van het atletendorp op 24 juli dopingtests uit en plant in totaal 5.500 controles tijdens de Spelen.

Tomasz Zielinski is de jongere broer van Adrian Zielinski, die vier jaar terug in Londen olympisch goud veroverde in de klasse tot 85 kilogram. In Rio komt de 27-jarige Adrian Zielinski in de klasse tot 94 kilogram uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer