Bart De Pauw geeft zijn eerste interview in ‘De tafel van Gert’, uitzending op 16 april 2024.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Pauw geeft zijn eerste interview in ‘De tafel van Gert’, uitzending op 16 april 2024. © GoPlay

▶ “Ik denk dat Bart De Pauw nooit nog de Bart De Pauw kan zijn zoals wij hem kenden”: waarom doorbreekt hij nu de stilte?

HLN legt uitVoor de eerste keer sinds zijn veroordeling gaf Bart De Pauw (55) een televisie-interview aan ‘De tafel van Gert’. Waarom kiest De Pauw voor dat programma en Play4 om zijn verhaal te vertellen en niet bijvoorbeeld een VRT- of VTM-nieuwsprogramma? Welke indruk maakte hij tijdens het interview? En wat is de kans dat De Pauw na dit interview weer de draad kan opnemen als televisiemaker? Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen.

99 reacties

  • ivan de ridder

    1 week geleden
    Hij heeft 7 jaar geleden zelf de bal aan het rollen gebracht met ‘zijn versie van de feiten’. Nu, ik zag een gebroken man, een schim van zijn gloriejaren, maar dat vond ik al tijdens de rechtszaak. Bij momenten weer de rancune, vooral toen hij zich uitsprak over de 3 ‘vrouwelijke’ rechters (waarom?) en de feiten minimaliseerde (slechts 6 veroordelingen). Het is niet aan ons om vergeving te schenken, maar aan zijn slachtoffers. Een 2e kans waarom niet, maar ik stelde me dan toch nog nederiger op.
  • Guido Vannut

    1 week geleden
    Triest maar hij erkent zijn probleem nog altijd niet. Vooral als hij in de media zegt dat hij meermaals zelfmoord heeft willen plegen. 1/daar heeft niemand iets mee te maken. 2/ Zulke dingen vertel je omdat je je opnieuw positioneerd als slachtoffer. 3/ Verhuis met jouw gezin naar een plaats waar men jou niet kent en "get a new life". Lijkt me niet moeilijk.
  • Alain Van ranst

    2 weken geleden
    Kom op Bart! Vlug terug op TV!
  • Evan De Jongh

    2 weken geleden
    Ben blij dat Gert hem de kans heeft gegeven om zijn kant van het verhaal te doen want dat is zeven jaar niet kunnen of mogen gebeuren. Er zijn altijd twee kanten aan dit soort zaken en de andere partij zal ook wel niet zo onschuldig zijn. Sommige "mensen" willen ver gaan voor een carrière, zeker in de showbizz. Valt wel op dat verkrachters er goedkoper vanaf komen dan hij, je kan niet zeggen dat rechters onpartijdig waren, publieke opinie heeft ook meegespeeld. Die Musche weet het spel te spelen
  • Maxime Vanmaercke

    2 weken geleden
    Vooral bewondering voor zijn vrouw en kinderen. Stop nu de getse en laat deze man zijn leven verder leiden. Hij heeft fouten gemaakt, maar de aasgieren blijven op hem af komen.