"Tegen eind dit jaar moet de overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars automatisch gebeuren" zegt minister van Pensioenen Lalieux aan HLN.
Volledig scherm
"Tegen eind dit jaar moet de overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars automatisch gebeuren" zegt minister van Pensioenen Lalieux aan HLN. © BELGA

Minister van Pensioenen Lalieux: “Dit jaar nog automatische toekenning van uitkering voor jonge weduwen en weduwnaars”

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) werkt op dit moment met haar administratie om de overgangsuitkering automatisch voor jonge weduwen en weduwnaars toe te kennen. Dat laat haar woordvoerder in een reactie aan HLN weten.

22 reacties

  • Leentje De Brauwer

    2 weken geleden
    Twee zaken staan vast en komen altijd terug: (1) de politieke overheid wordt wakker net voor de verkiezingen en/of (2) als er een probleem in de pers aangekaart wordt. Raar toch, maar blijkbaar niet in dit land...Wat doen ze de hele regeerperiode feitelijk? Initiatief nemen om de zaken voor de burger te vergemakkelijken? Nooit van gehoord !
  • Alain Van ranst

    2 weken geleden
    Iedereen komt tot leven net voor de verkiezingen….. Na 9 juni zal het weer niet lukken.
  • Francois Van Roey

    2 weken geleden
    Als Lalieux toch bezig is met aanpassingen, regel dan ook dat het rechtgezet wordt voor mensen die tot 3 of 5 jaar terug die vergoeding hadden moeten krijgen. Zij kunnen nog steeds die centen gebruiken.
  • Theo Schreurs

    2 weken geleden
    Geld deze regel ook als "geregistreerd samenwonen"? Of alleen maar voor getrouwde mensen (echtparen)? Wie weet hierop antwoord?
  • Filip Vallenpint

    2 weken geleden
    En na de verkiezingen vallen ze weer in hun winterslaap tot de volgende verkiezingen.