ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

LIVE OEKRAÏNE. Eerste F-16's mogelijk volgende week al in Oekraïne

OEKRAÏNEDe eerste westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zouden volgende week al in Oekraïne kunnen zijn, zegt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht. Bij een Russische raketaanval zijn vanmorgen vroeg nog drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Volgens Rusland heeft Oekraïne dan weer de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Oekraïne voerde ook weer droneaanvallen uit, waardoor brand is ontstaan in een Russische olieraffinaderij. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

186 reacties

  • Paul De Ridder

    51 minuten geleden
    Rusland neemt Carlsberg in beslag in Rusland en wij zouden de geblokkeerde miljarden niet mogen gebruiken? Dit geld onmiddellijk gebruiken om Oekraine te helpen op elk gebied: energie-infrastructuur, ziekenhuizen, bewapening, enz..
  • Francois Van Moer

    2 uur geleden
    Waarom ieder nieuw bewapening die naar Oekraïne gaat in de pers zette????
  • Geert MARIEN

    2 uur geleden
    Eindelijk. Begrijp de reacties niet om te onderhandelen met een land dat je aanvalt, vermoordt, verkracht, bezet. Sorry maar zolang er nog 1 Russische bezetter is, blijven vechten met hopelijk alle mogelijke Westerse steun. Ook voor onze vrijheid.
  • Willy Scholaart

    2 uur geleden
    Hoeveel straaljagers hebben de Russen daar tegenover, ik denk niet dat ze daar lang zullen rondvliegen, stop die waanzin en ga praten.
  • Helene Van der Heyden

    2 uur geleden
    Rusland is ander land binnen gevallen.Als ik de reacties lees moet men over vrede praten met de indringer.Er zijn nog wat landen die geen navolid zijn waar ze kunnen binnenvallen.De bevolking gaat die bezetting nooit aanvaarden.