HLN Fotomontage, Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN Fotomontage, Getty Images

COLUMN. Schaf de pedagogische tik af voor kinderen en voer hem in voor politici. Loze praatjes? Billenkoek!

Columnist Jan Segers stuit in ‘De Stemtest’ van VRT op de pedagogische tik. “Laat dat nu net de definitie zijn van de onvolprezen pedagogische tik: dat zo’n tik de uitdelende ouder meer pijn doet dan het incasserende kind.”

7 reacties

  • Kris Tyteca

    2 weken geleden
    Laat ten minste de politieke onschendbaarheid verdwijnen. Op grond van wat werd dit goedgekeurd? Een autoritair geurtje…
  • jozef snajder

    2 weken geleden
    maak politiek verantwoordelijk voor hun belofte
  • Tom Houwer

    2 weken geleden
    Toen in klein was, heb ik ook regelmatig een tik gehad van mijn ouders of chiroleider, en verdiend. Ik heb straf geschreven in school, en verdiend. Ik ben op het matje geroepen geweest bij de politie, en verdiend. Het respect bleef voor al die mensen.En ik heb er geen trauma van hoor. Nu luisteren ( de bepamperde) kinderen nog amper naar wie dan ook, worden leraars geterroriseerd en het enige dat nog belang heeft is de smartphone. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen.
  • Jean-Marie Blondeel

    2 weken geleden
    Ik heb als kind heel frequent klop gekregen van zatte ouders en heb gezworen dat ik nooit een vinger zou leggen op mijn kinderen. Mijn kinderen zijn nu 18 en 20 jaar oud en hebben noch van mij noch van mijn echtgenote ooit één pedagogische tik gekregen en daar ben ik best fier op. Mijn kinderen zijn uitgegroeid tot verantwoordelijke individuen die weten wat ze willen in het leven en ze kennen de kracht van communicatie, iets wat ze met de paplepel hebben binnen gekregen. Je slaat geen kinderen!
  • René Van Havere

    2 weken geleden
    Mooie column weeral.Ook ik deed de stemtest 1 x en kwam voor 73 % uit bij Melissa Depraetere . Deed daarna de Stemtest ook 1 x aan de overkant en kwam 76 % VB uit en 70% NVA , slechts 58 % Vooruit..dus iets klopt er niet. Verder , wat de pedagogische tik betreft, die werd enkele decennia terug ruim toegepast, nu is zoiets strafbaars. Toch heb ik de indruk dat globaal genomen de generatie van pedagogische tikken , billenkoek ..meer respect, discipline vertoont dan de jeugd nu..