Direct naar artikelinhoud
Update

Collega's brengen hulde aan Chris Cornell op muziekfestival

Tijdens het muziekfestival Rock on the Range in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio wordt het hele weekend de overleden leadzanger Chris Cornell (52) van de rockband Soundgarden herdacht.

Soundgarden stond gisteren als headliner op de affiche van het Rock on the Range festival, maar na de zelfmoord van leadzanger Chris Cornell afgelopen woensdag werd besloten het hele weekend hulde te brengen aan één van de grondleggers van de grunge.

Op de website van het festival stond sinds het overlijden van de iconische zanger de boodschap: ''We zijn verslagen door de plotselinge dood van Chris Cornell. Hij was een ware held van de muziek, de stem van een generatie. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en de voltallige muziekgemeenschap. Hij is nu de stem van een engel, die op ons neer zal kijken terwijl wij hem het hele weekend lang zullen eren."

Omwille van het barslechte weer in Columbus werd het festival gisterenavond ook enkele uren ontruimd en moesten bezoekers in hun auto's of een nabijgelegen hal wachten tot de deuren opnieuw openden. Dat leidde tot een hoop frustraties op de sociale media.

Emotioneel eerbetoon
Na het optreden van Live, ook bij ons bijzonder populair in de jaren negentig, werden eerst enkele video's getoond: 'Hallelujah' van Jeff Buckley dé Soundgarden hit 'Black Hole Sun', en 'Imagine' van John Lennon in een versie van Chris Cornell. 

Daarna zette Corey Taylor (Slipknot) zijn versie in van 'Wish you were here' van Pink Floyd, gevolgd door een live versie van de Temple of the Dog hit 'Hunger Strike'.

Het festival was niet live te volgen op televisie en de organisatie besloot ook geen live stream aan te bieden van het huldeconcert. Wel gingen verschillende aanwezigen 'live' op Facebook, waardoor de afwezige fans alsnog mee konden luisteren, kijken en genieten.