Psycholoog Johan Van de Putte: “Een vloeiend riviertje van gedachten is belangrijker dan je zou denken."
Volledig scherm
PREMIUM
Psycholoog Johan Van de Putte: “Een vloeiend riviertje van gedachten is belangrijker dan je zou denken." © VRT / Catoo Van de Putte

Na ‘Door de bomen’: waarom praten we tegen onszélf? En waarom doen sommigen het meer dan anderen?

Een mens die tegen zichzelf praat. Meer is het nieuwe tv-programma ‘Door de bomen’ niet, en het klinkt even spannend als gras zien groeien. Toch wordt het concept bejubeld om de herkenbaarheid. Iederéén heeft namelijk een innerlijke monoloog. Leve het gemompel, zegt ook psycholoog Johan Van de Putte. En wel hierom.

12 reacties

  • Katia Mistianes

    2 weken geleden
    Met grote vreugde heb ik recent prachtige reportages gezien op de vrt. Zoals de Mosterd van Meus en deze Onder de bomen. Ze kunnen het nog, denk ik dan. De rust, de traagheid, de stilte, de natuur worden herontdekt in een sublieme montage en meesterlijk camerawerk. Niets teveel in beeld, en niets tekort: schitterend. En last but not least: nooit onderbroken door reclame die niemand wil zien.
  • MYRTHE PASS

    2 weken geleden
    Het geeft mij precies een beeld weer dat het moeilijk is om maar 3 dagen alleen in de natuur te leven. Ik leef ook op andere locaties dan mijn woonst weken alleen, ook met de aanwezigheid van enkele dieren zoals in het programma een huiskat, en geniet hiervan met volle teugen. Na 2 weken terug in de bewoonde wereld te komen had ik 24 uur nodig om opnieuw te wennen aan de verkeersgeluiden.
  • jos pauwels

    2 weken geleden
    Ga maar eens ergens naartoe,de mensen praten gewoon niet meer.Een enkele zegt goeiendag,de meeste zijn op hun smart-phone bezig en hebben geen tijd om te antwoorden.Erg is dat.
  • Caroline Smeers

    2 weken geleden
    Zalig programma! De natuur en de rust fantastisch mooi in beeld gebracht
  • Herwig Laenen

    2 weken geleden
    Het was een revelatie: eindelijk iemand gevonden die luisterde en interessant was om te horen.