Links: Kamerlid Theo Francken (N-VA), rechts: Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit).
Volledig scherm
Links: Kamerlid Theo Francken (N-VA), rechts: Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit). © Photo News / Belga

Vooruit wil N-VA-voorstel rond wet op kernuitstap na verkiezingen steunen

Vooruit wil na de verkiezingen gerust mee stemmen met een wetsvoorstel van N-VA dat de wet op de kernuitstap grondig bijstuurt. Dat bleek donderdag tijdens een debat tussen Vooruit-Kamerlid Kris Verduyckt en zijn N-VA-collega Theo Francken in Villa Politica.

24 reacties

  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Wij gaan ze niet bouwen en wij gaan ze niet financieren. Als ze al gebouwd worden zullen ze in buitenlandse handen zijn en worden wij weer een beetje meer wingewest. Daarna zullen wij wel op draaien voor de ksoten van afbraak en afvalverwerking. Zoals het dus nu al gebeurt met de huidige centrales. De woekerwinst naar het buitenland en de ontsporende kosten voor ons.
  • Wouter Beyen

    2 weken geleden
    het alternatief is minder energie verbruiken, te snel rijden, extra boete owv energieverspilling. De enige kernenergie waarin je moet investeren is kernfusie. Gaat stilaan vooruit, mag versnellen. Veilige kernsplitsing: veel over gehoord maar nog niets van in de praktijk gebracht.
  • Eric Grosemans

    2 weken geleden
    Nieuwe kerncentrales? Duurt minstens 20 jaar voor de eerste volt eruit komt, en zijn onbetaalbaar. Waar gaan jullie de "brandstof", uranium halen voor deze centrales? De grootste leverancier voor Europa is Niger die tegenwoordig goede maatjes zijn met Rusland. Zijn we weer afhankelijk van onbetrouwbare landen voor onze energie. SMR's, net zoals Thoriumreactors ( waarom horen we daar ineens niets meer van?) bestaan enkel op papier. Kernenergie is dus zeker niet de oplossing op korte termijn.
  • Walther De Cleyn

    2 weken geleden
    Er is slechts één oplossing naast duurzame maar weinig renderende energie-opwekking en dat is nu volop en snel investeren in ultra moderne en veilige kernenergie.
  • Yana Rutte

    2 weken geleden
    Het is wachten op de volgende nucleaire ramp tot de atoom lobby weer terug in zijn schulp kruipt... De vraag is niet of zo'n ramp er komt, de vraag is wanneer. Groen blijft z'n kar draaien en blijkt nu ineens pro kernenergie, net zoals Vooruit. Kernenergie wordt voorgesteld als hernieuwbaar, CO2 neutraal, etc... maar dat is het niet. Reken eens uit hoeveel CO2 uitstoot ontstaat tijdens bouw van centrales, ontginning en verrijking tot U-235 en opbergen van hoog radioactief afval.