Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Thomas (44) kreeg stevige factuur nadat hij uit het leven probeerde te stappen: "Ze toonden echt geen menselijkheid"

GetuigenisEen nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

57 reacties

  • christian demeester

    2 weken geleden
    Als je er zelf voor kiest, is het normaal dat je ervoor betaald.
  • Bart Buysse

    2 weken geleden
    eigen keuze. maatschappij moet hier niet voor opdraaien. Betaal behandelingen tegen kanker terug , deze mensen hebben er niet om gevraagd. Verminder de rusthuisfactuur, ook deze mensen hebben een gans leven bijgedragen en betalen zich nu blauw , als ze het al kunnen betalen.
  • Linda D'Haese

    2 weken geleden
    Het is toch normaal dat hij zelf opdraait voor de kosten maar niet dat steeds de andere mensen moeten mee betalen en zo een hospitalisatie verzekering onbetaalbaar word voor vooral de 65 plussers
  • Jozef Vermeulen

    2 weken geleden
    Dus als ik mijn been breek en ik zeg dat het een zelfmoordpoging is, moet ik geen kosten betalen?
  • Linda Wellekens

    2 weken geleden
    Waar is de liefde/vriendelijkhied/hartelijkheid/zorg/warmte naar mensen gebleven ? Nergens meer te vinden, tenzij bij eenvoudige mensen die op een natuurlijke manier leven.