© GVB

Brokkenpiloot rijdt zich vast na achtervolging in Noord-Limburg: chauffeur zonder rijbewijs test positief op drugs

Hechtel-Eksel -

Een achtervolging op de grote gewestwegen in Noord-Limburg eindigde zaterdagavond bijna op de rotonde in Hechtel. Maar na de crash wist de vluchter nog verder te rijden tot in Kaulille, waar zijn auto uiteindelijk de geest gaf.

De achtervolging begon rond 17 uur in Hechtel, waar de politie een auto probeerde tegen te houden voor een controle. De bestuurder vluchtte weg en passeerde een file langs rechts. Op de rotonde in Hechtel maakte hij een eerste keer brokken. Maar tijdens zijn vlucht via Peer, Kleine-Brogel en Kaulille raakte hij nog wel wat dingen langs de weg. Uiteindelijk reed hij zichzelf vast in Kaulille. Een van de banden van de auto was lek.

De bestuurder is een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Hij probeerde de politie te ontwijken omdat hij zonder rijbewijs reed. Dat was eerder ingetrokken. In de auto werd een gebruikershoeveelheid cannabis gevonden. De man testte ook positief op drugs. Zijn auto was niet meer rijvaardig en werd getakeld. De man zal het later voor de rechtbank mogen uitleggen.(mm, gvb)

© GVB

© GVB

© GVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer