Taylor Swift tijdens een concert in Tokyo in februari.
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Taylor Swift breekt Spotify-records met nieuw album

Taylor Swift breekt opnieuw records. Nog nooit haalde een album op één dag zoveel streams als 'The tortured poets department', dat gisteren uitkwam. Dat laat de Zweedse streaminggigant Spotify weten.   

De populariteit van de Amerikaanse popsensatie lijkt geen grenzen te kennen. In 24u tijd werd haar nieuwe album al meer dan 300 miljoen keer gestreamd. 

Ze verbreekt daarmee ruimschoots haar eigen record. 'Midnights' - haar vorige album - werd op de eerste dag bijna 185 miljoen keer beluisterd.

Swift schreef vandaag maar liefst 3 keer geschiedenis. 'Fortnight' is ook de single met het hoogste aantal streams op één dag. En dat maakt Swift de meest gestreamde artiest ooit op 24 uur. 

De zangeres had een verrassing voorzien voor de Swifties, zoals haar fans zichzelf doopten: 'The tortured poets department' is een dubbelalbum met 31 nummers. Het is Swifts vijfde nieuwe album op 5 jaar, naast haar 4 're-recordings'.

Fans poseren voor nieuwe albumcover in Los Angeles.
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved.

Over enkele weken begint Swift aan het Europese deel van 'The eras tour'. Op enkele uren waren alle tickets voor de 51 shows de deur uit. De tour doet ons land niet aan, maar veel Belgische fans probeerden kaartjes te bemachtigen voor de shows in Nederland, Frankrijk en Duitsland. 

Meest gelezen