Pelt-coach Korneel Douven.© Bart Borgerhoff

Handbal

Sporting Pelt stunt met zege bij bekerwinnaar Visé: “We willen in de finale geraken”

De verrassing van de tweede speeldag in de play-offs kwam van Sporting Pelt dat Visé, dat de beker van België en de BENE-League won, in eigen huis versloeg: 25-26. Goed voor de tweede plaats en uitzicht op een plaats in de finale.

LEES OOK. Hubo Handbal gaat onderuit tegen Bocholt en zakt naar laatste plaats: “Toch is er geen reden tot paniek”

Pelt had lang de leiding, maar gaf in het slot van de eerste helft de teugels uit handen: 16-14-bij de rust. Toch waren de Limburgers niet onder de indruk van de kersverse bekerwinnaar. Pelt had in de tweede helft het betere van het spel en kon in de slotminuut de 25-26-zege forceren.

“Willen we in die finale geraken dan moeten er tegen Visé en Bocholt punten gepakt worden”, rekent coach Korneel Douven al even voor. “Tegen Visé is ons dat gelukt, komende zaterdag gaan we in Bocholt proberen hetzelfde te doen. Maar eerst mogen we even genieten van deze overwinning. Maandag gaan we de schade opmeten van deze slijtageslag en beginnen we met het opstellen van een wedstrijdplan voor de clash in Bocholt. Met de thuiswedstrijden tegen Hubo Handbal en Eupen zijn we voorlopig niet bezig, maar als we in deze play-offs ongeslagen blijven dan spelen we met zekerheid de finale.”

Robin Schoenaker kreeg al vroeg in de wedstrijd rood. “Veel tijd om na te denken heb je dan niet”, zei Douven. “Onmiddellijk schakelen en hopen dat het aanslaat. Louis Delpire heeft dat schitterend gedaan. Hij heeft - net als alle andere spelers trouwens - zijn taken perfect uitgevoerd en gestreden voor elke bal en elke meter.” (ik)

SPORTING PELT: Van Sloot 2, Vandenboer 5, Falke 8, Spooren 1, L. Vandebeeck 1, Delpire 2, Van Haesendonck 1, D. Vandebeeck 1, Antic 5. 

]]>
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer