© ATV

Bart De Wever gaf startschot en liep zelf mee met Antwerp 10 Miles: “Blij dat ik heelhuids ben aangekomen”

Burgemeester Bart De Wever heeft de finish van de Antwerp 10 Miles gehaald. Vorig jaar moest hij nog forfait geven omdat hij corona had opgelopen en leed aan long covid, dus de burgemeester is tevreden over zijn prestatie. “Ik ben uit een dal gekropen waar ik vorig jaar in ben gesukkeld.”

emke

“Ik ben uit een dal gekropen waar ik vorig jaar in ben gesukkeld”, zegt Bart De Wever (N-VA) vlak na de finish. “Ik ben blij dat ik min of meer heelhuids over de eindmeet ben geraakt.” De Wever zette een tijd neer van 1 uur en 39 minuten. “Ik heb long covid gehad vorig jaar, dus ik heb bijna negen maanden niet gesport en dan ben ik met een virtuele personal coach aan de slag gegaan. Die gaf me trainingen die ik met mijn horloge dan heb gevolgd. Mijn doel was de 10 miles halen in 1 uur en 40 minuten en dat is gelukt. Volgend jaar wil ik opnieuw meedoen en de 10 miles uitlopen in minder dan anderhalf uur.”

LEES OOK. Bart De Wever loopt 10 Miles voor Emily (13): “Een kind dat ernstig ziek is, is de ergste nachtmerrie van iedere ouder”

De Wever heeft ook genoten van het evenement en is fan van het vernieuwde parcours. “Er was een goede sfeer en na een week rotweer kwam de zon er ook eindelijk door. Ik vond het parcours dit jaar ook beter. Het was fijn om aan de Kaaien door te kunnen lopen. Die kasseien aan de Grote Markt de vorige keren waren niet zo aangenaam om op te lopen.”

Hij is niet de enige politicus die meedeed aan de 10 Miles. Ook ministers Annelies Verlinden, Ben Weyts, Paul Van Tigchelt en Zuhal Demir liepen mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles