Van der Poel kwam niet verder dan een derde plek in Luik.© BELGA

Mathieu van der Poel beseft nu waarom Luik-Bastenaken-Luik niet te combineren is met de kasseiklassiekers: “Zelfs met de beste benen had ik Tadej niet kunnen volgen”

Tadej Pogacar volgen op La Redoute was te hoog gegrepen, zelfs voor Mathieu van der Poel (29), nochtans dé man van het voorjaar. De wereldkampioen had in Luik-Bastenaken-Luik, met de aanwezigheid van de Sloveense alleskunner, geen kans op de zege, maar de derde plaats liet hij zich niet ontglippen. Van der Poel blikte achteraf tevreden terug op La Doyenne, maar heeft ook “stof tot nadenken”.

Quinten Torfs

Luik-Bastenaken-Luik begon niet ideaal voor Van der Poel. De Nederlander werd opgehouden door de massale valpartij in het begin van de koers en dus moest hij al op 95 kilometer van de streep achtervolgen. Want UAE Team Emirates, de ploeg van Pogacar, wachtte niet en trok stevig door. “Ik liet mij uitzakken om mijn beenstuk en handschoen uit te doen. Daarna was het achtervolgen geblazen en toen ik weer aansluiting vond, was het beste eraf”, gaf Van der Poel aan na afloop.

“Hoe ik het uiteindelijk geflikt heb om nog op het podium te geraken, weet ik eigenlijk niet”, ging de wereldkampioen verder, die tevreden was met zijn derde plaats in Luik, maar ook een realitycheck kreeg. “Nu begrijp ik waarom ze zeggen dat Luik-Bastenaken-Luik moeilijk te combineren is met de kasseiklassiekers. De decompressie na de Ronde en Roubaix blijkt toch groter dan verwacht, maar ik moet toegeven dat ik zelfs met de beste benen Pogacar niet had kunnen volgen op La Redoute.”

Het podium van La Doyenne met Bardet, Pogacar en Van der Poel.© BELGA

“Dat zorgt voor stof tot nadenken voor de toekomst. Om hier te winnen als Tadej ook aan de start staat, dat gaat heel moeilijk en misschien zelfs onmogelijk worden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer