Na de bloesems komt nog een mooie voorjaarsbloeier. April en mei zijn de maanden om daslook te spotten.© Shutterstock

Na de bloesems komt er nog een mooie voorjaarsbloeier: hier wandel je door een wit bloementapijt

Na de bloesems komt nog een mooie voorjaarsbloeier. April en mei zijn de maanden om daslook te spotten. De witte bloempjes zorgen voor een prachtig tapijt langs je wandelpad. Spot ze op deze drie tochten in Belgisch- en Nederlands-Limburg.

Stien Vanbaelen

Elsoër bos in Nederlands-Limburg

© Visit Zuid-Limburg

Het Elsoër bos is het steilste hellingbos van Nederland. Door het bos stromen allerlei bronbeekjes en door het bijzondere ecosysteem komen er zeldzame bosplanten en waterdieren voor. En in het voorjaar kan je er ook daslook komen bewonderen. Dit stukje natuur is zo bijzonder dat het door de Europese Unie op is genomen als beschermd gebied. Wat de route extra bijzonder maakt, is dat je de gedichten van Jack Jacobs tegenkomt. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan het sprookjesachtige Kasteel Elsloo.

Start: Maasberg in Elsloo (Nederland)

Afstand: 6,2 km

Wandelroute ST02 - Stein - Gedichtenroute

Galgenbos in Sint-Truiden

© Dirk Vertommen

Deze lus neemt je mee door de statige beukenbomen in het Galgenbos. Onderweg word je getrakteerd op prachtige vergezichten en flora die het bos opfleuren. Met in de hoofdrol: daslook. Kom de witte tapijten spotten en neem zeker je kinderen mee. Zij kunnen zich uitleven in het speelbos en het waterleven bestuderen met een speciale onderwaterkijker. Maak tijdens je tocht ook een kleine omweg om het kasteel van Nieuwenhoven te bewonderen.

Start: Provinciaal domein Nieuwenhoven, Nieuwenhoven 1 in Sint-Truiden

Afstand: 4,3 km

Signalisatie: oranje cirkel

Route: www.wandeleninlimburg.be/nl/wandelroutes/3378285/

Savelsbos in Nederlands-Limburg

© Visit Zuid-Limburg

Vanuit het gezellige Sint Geertruid in Nederland wandel je tijdens deze kuitenbijter richting de Belgische grens. Onderweg kom je langs het mooie Savelsbos, waar de wandelpaden tussen de witte daslooktapijten kronkelen. Het hellingbos is niet groot, maar heeft wel enkele prachtige panoramaplekjes met zicht op de rivier en de Sint-Pietersberg. De lente op z’n best!

Start: Eindstraat 26 in Sint Geertruid (Nederland)

Afstand: 7 km

Signalisatie: rode paaltjes

Wandelroute Sg1 - Eijsden-Margraten - Savelsbos

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws