Volgens Kamerlid Michael Freilich (N-VA) heeft de federale overheid de voorbije jaren te veel betaald voor de bedeling van haar post.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Kamerlid Michael Freilich (N-VA) heeft de federale overheid de voorbije jaren te veel betaald voor de bedeling van haar post. © Photo News

Federale overheid kon miljoenen uitsparen met haar post: “Ministers laten zich pluimen door bpost”

De federale overheid betaalt al jaren miljoenen te veel voor het verdelen van haar brieven en pakjes. Dat ontdekte Kamerlid Michael Freilich (N-VA). Alleen al voor minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) zou de verspilling 3 miljoen euro bedragen. “Korting krijgen bij bpost is nochtans niet moeilijk.” Waarom doen de ministers dat niet? En wat is de rol van het postbedrijf? “Zolang niemand er iets van zegt, kunnen zij hogere marges opstrijken.”

61 reacties

  • jos duriau

    2 weken geleden
    Ministers lat zich pluimen door bpost , en wij laten ons willens nillens pluimen door al de regeringen
  • Jean-Marie Gijsen

    2 weken geleden
    Het hele postsysteem is een puinhoop. Gewoon door onbekwame mensen aan de top. Een top die zoals teveel regeringen ook met te veel zijn. De mensen onder aan de trap valt absoluut niks te verwijten. Met daarenboven een minister die er ook totaal niks van kent.
  • Marleen Sprangers

    2 weken geleden
    ik vraag mij af naar wie ze die pakjes en brieven sturen. das omgerekend in Belgische frank 120 000 000 .
  • Hans Bolsens

    2 weken geleden
    Misschien de bedragen eens laten omrekenen in BEF, dan leren ze dat de miljarden van vroeger niet de miljarden van nu zijn omdat je ze met een factor /40,3399 kan verminderen.
  • Hans Bolsens

    2 weken geleden
    Ach, wat miljoenen meer of minder, de burger betaald toch het gelach. Politici trekken zich hier niks van aan, toch?