Lorin Parys.
Volledig scherm
Lorin Parys. © Photo News

Opmerkelijk: voetbal richt zich collectief tot de politiek en vraagt om “sociaal contract” met de overheid

Met de verkiezingen in zicht, roepen het prof- en amateurvoetbal de politiek op voor meer samenwerking op vijf domeinen. Ze noemen het een ‘sociaal contract met de overheid’. “Maar we vragen géén geld”, zegt Pro League-CEO Lorin Parys.

22 reacties

  • pol Van den Berghe

    1 week geleden
    ze vragen geen geld??? Ieder punt dat besproken wordt draait uit op bijdragen van de Vlaamse regering. Je moet het maar kunnen formulren.
  • FRANK DIERCKX

    2 weken geleden
    Er zijn duidelijk nog meer hobby's dan voetbal hoor, die zelf alle kosten moeten en zullen betalen. Voetbal is lekker meegenomen door de politiek als bliksemafleider. Zij zijn een bedrijf geworden met de vele voordelen die de gewone burger nier hebben, en er ook met belastinggeld gesubsidieerd worden. Materiële schade door hooliganisme is voor de burger als ook de beveiliging van honderden agenten en voertuigen. Schade aan eigendom, voertuigen, bushaltes, winkels, straatmeubilair enz...
  • Luc Verstraelen

    2 weken geleden
    Voetbalclubs betalen veiligheid rond stadions? Ok.Maar dan moeten grote wielerwedstrijden,maratons in de steden,muziekfestivals,praalstoeten,.....ook hun beveiliging gaan betalen.Het sport en cultuur leven ligt dan op zijn gat.Is dat wat we willen?
  • victor vandesande

    2 weken geleden
    Begin met de absurde van de pot gerukte en tegenover de gewone man´ onverdedigbare belastingvoordelen voor de prof voetballers en clubs af te schaffen profvoetballers zijn werknemers zoals alle andere dus ook belastingen betalen zoals iedereen.
  • jan maes

    2 weken geleden
    Waarom moet de belastingbetaler betalen voor de veiligheid rond het stadion, dat ze het zelf betalen ze kunnen wel miljoenen uitgeven aan spelers en lonen.