Twee jonge kinderen in levensgevaar na botsing in Itter, waarbij politiecombi betrokken was

Twee kinderen zijn dit weekend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Itter, waarbij een politiecombi betrokken was. Dat heeft het parket van Waals-Brabant laten weten.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 13.30 uur op een kruispunt op de grens tussen Itter en Tubeke. Een politievoertuig dat reageerde op een incident reed over de rue de Clabecq, in de richting van de gevangenis van Nijvel. Het voertuig moest daarvoor een lange rij auto's voorbijsteken die op weg waren naar een kermis in de buurt, en gebruikte daarvoor zwaailichten en sirene.

Een automobilist die op het kruispunt linksaf moest, had de combi niet gehoord of gezien en werd aangereden. De twee voertuigen werden tientallen meters weggeslingerd door de kracht van de botsing.

De bestuurder van de Ford, een inwoner van Kasteelbrakel, raakte gewond, net als de twee politieagenten. Twee kinderen geboren in 2013 en 2015, passagiers in het aangereden voertuig, raakten ernstig gewond. Volgens het parket van Waals-Brabant verkeren ze nog steeds in levensgevaar.

Een parketmagistraat en een forensisch autodeskundige kwamen ter plaatse. Een rapport wordt binnenkort verwacht.

Meest gelezen