De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron.
Volledig scherm
De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron. © ANP / EPA

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin noemt uitspraken van David Cameron "directe escalatie”

OEKRAÏNEHet Kremlin noemt de beladen uitspraak van David Cameron een “directe escalatie” van het voortslepende conflict. De Britse minister van Buitenlandse Zaken zei gisteren dat het Verenigd Koninkrijk geen bezwaren heeft als Oekraïne de geleverde wapens inzet om rechtstreeks doelen in Rusland aan te vallen. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

219 reacties

  • Nicolas Lemonis

    10 uur geleden
    Onderhandelingen zijn noodzakelijk, we moeten realistisch zijn Oekraïne mag niet verliezen en Rusland mag niet winnen.
  • Marc Baeyens

    11 uur geleden
    Onderhandelingen pas als de Russische bezetter uit Oekraïne is verdreven om een volgende poging te vermijden.
  • Hubert Vanmechelen

    11 uur geleden
    Verstandig man, die Oekraïense generaal, maar of zinvolle onderhandelingen pas in de tweede helft van 2025 kunnen plaatsvinden is koffiedik kijken. Misschien hoopt ie wel om tegen dan - en met de westerse steun - een patstelling te bekomen. Bij schaken is het dan game over. Bij een oorlog habla-time, versta de mogelijkheid tot onderhandelen. Maar zolang er iemand aan een winnende hand is staat ie ook geen remise toe, hé.
  • Jean Donny

    11 uur geleden
    Onderhandelingen zullen hoe dan ook de enige oplossing zijn voor deze oorlog ooit te beëindigen. Indien dat niet wordt gedaan, zullen er enkel verliezers overblijven.
  • Michel Roman

    11 uur geleden
    Onderhandelen zal alleen op de voorwaarden van Poetin gebeuren , en die zijn zodanig éénzijdig dat men er zelfs niet moet aan beginnen.