Britt Huybrechts was in het verleden al politiek actief bij N-VA, maar die partij keerde ze de rug toe. Bij Vlaams Belang neemt ze het in Vlaams Brabant als lijsttrekker op tegen het stemmenkanon van N-VA, Theo Francken.
Volledig scherm
PREMIUM
Britt Huybrechts was in het verleden al politiek actief bij N-VA, maar die partij keerde ze de rug toe. Bij Vlaams Belang neemt ze het in Vlaams Brabant als lijsttrekker op tegen het stemmenkanon van N-VA, Theo Francken. © RV / Photo News

Na “stoute Mohamedjes”-uitspraak: wie is Vlaams Belang-lijsttrekster Britt Huybrechts (24)? En klopt het wel wat ze zegt?

De 24-jarige Britt Huybrechts, Kamerlijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant, zorgt voor ophef met uitspraken over “stoute Mohamedjes” en onze ontwikkelingssamenwerking. Partijvoorzitter Tom Van Grieken steunt haar volop: “Goed zo, Britt, blijven doen”, reageert hij op sociale media. Maar wie is Huybrechts? Wat heeft ze precies gezegd en zijn haar beweringen wel juist?

94 reacties

  • Rene Philips

    1 week geleden
    Haar beweringen zijn inderdaad juist en veel minder aanstootgevend en veel minder racistisch dan te beweren om de matrak te gebruiken
  • Jeanette Descamps

    2 weken geleden
    Waarom worden de kosten van de migratie niet meegerekend als 'indirecte ontwikkelingshulp'?
  • René Verhoeven

    2 weken geleden
    De waarheid kwetst, iedereen weet het, alleen mag het niet benoemd worden. Of wie zie je telkens op tv als hulpdiensten worden lastig gevallen of als er amok is? Een minderheid van de bevolking komt in een meerderheid van de problemen voor en daar wringt het schoentje!
  • Hans Bolsens

    2 weken geleden
    Hoe je het ook draait of keert, en ik ben geen VBer, het zijn inderdaad steeds dezelfde "..." groepen die de boel komen verzieken terwijl de andere mensen daar rustig komen genieten. Waarom? Leg me dat eens uit. Het is toch een recreatie oord. Iedereen weet wie ze zijn dus mogen ze ook bij hun naam worden genoemd worden. Op trein, tram en bus hetzelfde. Met welk recht? Het zou eens omgekeerd moeten zijn, dan was het kot te klein.
  • Cris Verwilligen

    2 weken geleden
    wel, ik ben voorstander van een mus een mus te noemen. Enkel en alleen al voor de duidelijkheid. Als je het probleem duidelijk stelt kan je er ook een oplossing voor vinden. Als je begint met: een klein zingend vliegend gevederd diertje met een donkere keel en borst en een zeer donker masker met witte stip,... tegen dat je weet wat ze willen zeggen ben je al lang bezig en dan pas kan je iets bedenken. Dus, weg met PoCo denken, je kan geen omelet maken zonder eieren te breken