© Dick Demey

Thorsten Fink beseft dat zijn Kanaries uit een ander vaatje moeten tappen tegen AA Gent: “Maar we zijn geen robots”

Na de nederlaag op het veld van OH Leuven weten de Kanaries wat ze te doen staat tegen AA Gent: winnen of de strijd om de zevende plaats is gestreden. “Daarvoor zal iedereen 100 procent moeten zijn, het moet in elk geval beter dan in Leuven”, blikte coach Thorsten Fink vooruit naar het cruciale duel tegen de Buffalo’s.

Pieter Vanlommel

STVV was zaterdag in veel opzichten onmondig aan Den Dreef, waar OH Leuven de Kanaries al de zevende uitnederlaag op tien uitduels aansmeerde. “Die cijfers moeten beter”, besefte Fink op zijn persconferentie. “Buitenshuis brachten we dit seizoen te weinig, maar zaterdag was Leuven gewoon beter dan wij. Dat moet je kunnen accepteren. Ze hadden een plan dat ze perfect uitvoerden. En wij blijven mensen, geen robots. Het is niet abnormaal dat je eens verliest na vier matchen zonder nederlaag. Wij brachten te weinig diepgang en speelden te statisch. Ik wil meer intensiteit zien. Dat moet ook, als we dinsdagavond iets willen rapen tegen Gent.”

© BELGA

Thuisreputatie

Dan spelen de Kanaries opnieuw voor eigen volk, en daar vlot het dit seizoen stukken beter dan buitenshuis. Al twaalf wedstrijden op rij is STVV ongeslagen op Stayen. “Ik hoop dat we deze wedstrijd kunnen winnen om de hoop op de zevende plaats levend te houden”, aldus Fink. “Dat zou goed zijn voor iedereen die aan deze club verbonden is. We moeten het vertrouwen aanwenden dat we de voorbije maanden op Stayen hebben getankt. Gent is niet onklopbaar, dat hebben we al bewezen. Al verwacht ik nu een andere wedstrijd als die in februari. Zij zijn favoriet, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden.”

De creatieve ingevingen van de geblesseerde Ryotaro Ito werden tegen OHL danig gemist op het Truiense middenveld. Of ‘de Magiër’ speelklaar raakt, wist Fink nog niet te zeggen. “Als Ito fit is, zal hij spelen. Maar ik weet niet of dat het geval is. We moeten de training van vandaag (maandagnamiddag, red.) afwachten. Voor Rein (Van Helden, red.) komt deze wedstrijd in elk geval nog te vroeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer