Donald Trump steekt zijn vuist in de lucht bij vertrek naar het gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Donald Trump steekt zijn vuist in de lucht bij vertrek naar het gerechtsgebouw. © AFP

Knikkebollende Trump na start historische zwijggeldzaak: “Onbeduidende boekhoudkwestie”

UpdateIn de rechtbank in Manhattan begon vandaag het historische proces over vermeend zwijggeld dat Donald Trump betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. De oud-president hoorde volgens aanwezige journalisten de in totaal 34 aanklachten knikkebollend aan. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een voormalig president strafrechtelijk wordt vervolgd, maar Trump spreekt van een “boekhoudkwestie”. Morgen gaat het proces verder.

28 reacties

  • guido Bervoets

    2 weken geleden
    Ik vind het bijzonder jammer dat de echt belangrijke processen zijn uitgesteld tot na de verkiezingen. De aanval op het Capitool en poging tot staatsgreep, beïnvloeding van de verkiezingen in Georgia en obstructie van de rechtsgang en stelen van ultrageheime documenten. Dat van de geheime documenten is een simpele volledig gedocumenteerde zaak. Elke andere Amerikaan zou daarvoor al lang in de gevangenis zijn gezwierd.
  • dimitri huyghe

    2 weken geleden
    Gelukkig is er in de USA nog een scheiding der machten. Hopelijk kan het gerecht daar op een neutrale manier haar werk doen. Daarnaast is het wel een heel gênant verhaal voor iemand die terug president wil worden..
  • Jürgen Mouton

    2 weken geleden
    Stormy zegt zelf, dat er niets van aan is. Met wat is het linkse gerecht dan bezig? Verkiezingsinmenging, waar ze Trump van beschuldigd hebben.
  • Dolph Dewalt

    2 weken geleden
    Het is momenteel wat stilletjes rond hem. Heeft hij opgegeven of gaat hij nog beginnen?
  • Dirk DE JONGE

    2 weken geleden
    het jammerste van al is dat tussen de keuzes die de kiezers hebben trump nog steeds de beste keuze is voor amerika.