“In de tuin bezig zijn, dat brengt rust in het hoofd maar ik word er ook blij van”, vertelt Ilke Aerts
Volledig scherm
PREMIUM
“In de tuin bezig zijn, dat brengt rust in het hoofd maar ik word er ook blij van”, vertelt Ilke Aerts © ID/ Nick Verhaeghe

Ilke (50) koos voor een eetbare tuin: “Mijn droom? Niet meer naar de winkel moeten”

De moderne tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar laat zich ook smaken. Planten groot of klein, tegenwoordig moeten ze vooral eetbaar zijn, aldus tuinaannemers. Ook Ilke Aerts (50) uit Brugge maakte de switch naar een eetbare tuin, al was het bij haar eerder uit tijdsgebrek. Of toch ook een stukje uit nostalgie? “Ik kan nu weer stekelbezen plukken, zoals bij mijn grootouders indertijd.”

4 reacties

  • emi de graeve

    2 weken geleden
    T is een kwestie van interesse en van willen. Mijn tuin kost tijd, energie en geld maar k weet wat ik eet en t is mijn vakantieparadijs.
  • Emma Kamenistyy

    2 weken geleden
    Dat deden mijn ouders 50 jaar geleden al, maar die hielden zelf ook kippen, konijnen en af en toe een varken of een schaap, voor de slacht. Had je zin in een welbepaalde groente? Gauw even de tuin in en plukken of uitsteken. Lekker stukje vkees? De diepvries zat altijd goed gevuld. Confituur in overvloed, fruitjenevers zelf gestookt. Enkel suiker, koffie, bieren, wijn, ... werden aangekocht.
  • René Lodeweyckx

    2 weken geleden
    Is er dan voldoende ruimte beschikbaar om iedereen zo een tuin ter beschikking te stellen?
  • jan tobbak

    2 weken geleden
    slim wij kopen ook geen groenten of eitjes alles komt uit de tuin