Een Tesla Model X.
Volledig scherm
Een Tesla Model X. © AP

Tesla krijgt klappen op de beurs: aandeel dit jaar al ruim 40 procent gezakt

Tesla krijgt klappen op de beurs nu de fabrikant van elektrische auto’s zijn prijzen heeft verlaagd in de Verenigde Staten, China en Europa. Daarmee probeert topman Elon Musk de tegenvallende verkopen aan te jagen. De waarde van het aandeel Tesla is sinds het begin van het jaar al met ruim 40 procent gezakt.

8 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 weken geleden
    En zo leidt de toenemende concurrentie tot steeds lagere prijzen voor EV, een voorspelbare en gunstige evolutie. Bovendien zijn de initiële R&D-kosten bij Tesla en de Chinezen stilaan afgeschreven, bij de Europese constructeurs nog helemaal niet, die zijn veel te laat op de elektrische trein gesprongen.
  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Veel te laat, Guido Boonen. Volgens onze belegginsexperten moest je die al veel vroeger gekocht hebben. Bovendien moet je nooit kopen als aandelen in een dalende trend zitten. Want je weet niet wanneer die dalende trend stopt. Je moet kopen als aandelen stijgen. En als die stijging stopt heb je niets verloren en kan je nog altijd verkopen.
  • francis vanoverschelde

    2 weken geleden
    Ben in Florida geweest. Zeer weinig Tesla.s en geen enkele cyber truck . Dat viel wel op . Dus dat plastic doosje met batterij en iPad is niets geweldig
  • Guido Boonen

    2 weken geleden
    Tijd om aandelen te kopen!
  • johan fransaert

    2 weken geleden
    Tesla's zijn wagens die ver boven hun werkelijke waarde worden verkocht en het bedrijf is daar heel lang mee weggekomen omdat ze zowat de enigen waren die wagens uit dat segment aan die kwaliteit aanboden, maar nu ze meer concurrentie krijgen vanuit Europa en vooral China mag het niet echt verbazen dat potentiële kopers hun eieren bij de concurrentie gaan leggen.