Fase met Yamal. / Joan Laporta.
Volledig scherm
Fase met Yamal. / Joan Laporta. © DAZN Eleven / FC Barcelona

‘Spookdoelpunt’ in Clásico blijft nazinderen: Spaanse bond deelt communicatie, Barça-voorzitter verwijst naar Anderlecht-Genk

De controversiële fase met het mogelijke doelpunt van Lamine Yamal in Real Madrid-Barcelona krijgt een staartje. Barça-voorzitter Joan Laporta laat in een video weten dat zijn club “al het mogelijke zal doen” om te laten onderzoeken of de bal van Yamal achter de doellijn was. “Als dat het geval blijkt, zullen we vragen om de match te herspelen.” Laporta verwijst daarbij zelfs impliciet naar... penaltygate uit Anderlecht-Genk. Ondertussen gaf de Spaanse voetbalbond de communicatie vrij over de bewuste fase.

20 reacties

  • Bjorn Van belleghem

    2 weken geleden
    4miljoen kost doellijn technologie in Spanje. Je hebt daar ploegen die spelers kopen voor +100mil. Dan is 4mil (eerlijk) gedeeld door 18(denk ik) ploegen. 225.000€ per ploeg… Dan is het eigenlijk schandalig dat er nog doellijn technologie is.
  • john poels

    2 weken geleden
    Een lijn voor offside kan getrokken worden , maar voor een bal over de lijn niet .......
  • wesley netnem

    2 weken geleden
    Het hangt er vanaf welk Frame je uit de beelden gebruikt waarop je de technologie toepast ..mss laten ze niet het juiste Frame zien waar de bal duidelijk ver over de doellijn was ?? Als je naar de doelman zijn Stand kijkt zijn been dat over de lijn staat en zijn handen is de bal duidelijk volledig over de lijn geweest ? Daar heb je geen Technologie voor nodig om dat te beseffen ?
  • wil baken

    2 weken geleden
    Volgens mij geen goal. En Los daarvan is dat op basis van deze beelden nooit te zien, correcte beslissing.
  • Jelle Nys

    2 weken geleden
    Iedereen die hier zegt dat het doelpunt was... kijk naar de doellijntechnologie van Canal Plus... moeilijk is het niet, toch? Bal is niet volledig, hoewel op een paar millimeters na, niet volledig over de lijn... dus heel simpel: GEEN doelpunt. VAR mag niet tussenkomen vanwege geen duidelijk beeld, dus hier zijn geen fouten gebeurd