Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Deze films kan u vanavond gratis zien op tv

Ben Affleck in Argo

Zaterdag is filmdag. Ook deze week schotelen we u enkele films voor. Er is voor elk wat wils: spanning, drama, humor, superhelden of horror. Het volledige tv-overzicht vindt u hier.

Argo

De Iraanse Revolutie begint wanneer de Amerikaanse ambassade in Teheran wordt bestormd. Zes Amerikanen weten te ontsnappen en vluchten naar de Canadese ambassade. Slechts één man kan hen veilig naar de VS brengen: CIA-agent Tony Mendez. Hij is briljant in zijn vak en gespecialiseerd in onmogelijke ontsnappingen, maar zijn nieuwe plan is even gewaagd als wanhopig.

Hoofdrolspeler Ben Affleck regisseert met vaste hand en het periodebeeld van de jaren zeventig komt schitterend naar voren in de decors, kostuums en kapsels. Winnaar van de Oscars voor beste film, scenario en montage.

20.30 uur op Vier

X-Men: days of future past

Vanuit een futuristische wereld vol dood en verderf wordt Wolverine teruggestuurd in de tijd om mens en mutant te behoeden voor een verschrikkelijke toekomst.

In tegenstelling tot 'X-Men: Apocalypse' (2016), de laatste telg uit de 'X-Men'-reeks, wist dit visueel verbluffend staaltje cinema uit 2014 wel te overtuigen. Hollywoodsterren James McAvoy en Michael Fassbender zijn opnieuw van de partij en krijgen het gezelschap van Hugh Jackman, die na zijn cameo in 'X-Men: First Class' (2011) als vanouds de show steelt als protagonist Wolverine. Al moet hij dit keer wel de schijnwerpers delen met Oscarwinnares Jennifer Lawrence.

20.35 uur op Q2

Lincoln

1865. De Amerikaanse president Abraham Lincoln zoekt naar een manier om de burgeroorlog te beëindigen, zijn land te herenigen en de slavernij af te schaffen.

Steven Spielberg focust zich in dit biografisch drama niet op de grote veldslagen uit de oorlog, maar op de politieke achterkamergesprekken die plaatsvonden in het Witte Huis. De Engels-Ierse 'method actor' Daniel Day-Lewis won zijn derde Oscar voor zijn doorgedreven vertolking en de film werd voor elf andere beeldjes genomineerd.

20.40 uur op CAZ

Dans la maison

Meneer Germain is een wat uitgebluste leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt steeds meer ontmoedigd door het niveau van zijn leerlingen, tot hij het kortverhaal 'Dans la maison' leest. In het opstel dringt een zestienjarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Regisseur François Ozon verdiende in 2003 zijn strepen met 'Swimming Pool', maar is ook bekend van 'Jeune et Jolie' en 'Une nouvelle amie'. In 2012 maakte Ozon deze 'Dans la maison': een film die qua spanning niet moet onderdoen voor zijn meest bekende wapenfeiten. Hij neemt in deze film een loopje met de realiteit en laat die af en toe samenvallen met fantasie. Een geslaagd experiment dat het midden houdt tussen komedie, drama en psychologische thriller.

22.35 uur op Canvas

Evil dead

Vijf jonge vrienden hebben het mysterieuze Boek der Doden gevonden. Ze kunnen de verleiding niet weerstaan en bevrijden een gewelddadige en bloeddorstige demon die maar één ding wil: iedereen bezitten. Wie blijft er over om de strijd aan te binden met deze moordlustige, bovenaardse kracht?

In deze remake van de gelijknamige horrorkomedie uit 1981 zijn de aanstekelijke grappen van het origineel weggevallen, wat een rechttoe rechtaan horrorfilm overlaat. Regisseur Fede Alvarez springt behendig om met de verschillende horrorelementen en de acteurs kunnen zich eens goed uitleven, maar de onnavolgbare camp van de allereerste 'Evil Dead' blijkt precies dat: onnavolgbaar.

23 uur op Q2