Een Oekraïense tank vuurt op Russische posities nabij Tsjasiv Jar.
Volledig scherm
Een Oekraïense tank vuurt op Russische posities nabij Tsjasiv Jar. © AP

“Rusland houdt 25.000 soldaten klaar om strategische stad Tsjasiv Jar te bestormen”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne en claimen regelmatig kleine dorpen te hebben veroverd in het Donetsbekken. Momenteel is de stad Tsjasiv Jar nabij het reeds bezette Bachmoet hun voornaamste doelwit. Rusland houdt een troepenmacht van 20.000 tot 25.000 soldaten klaar om de strategische stad te bestormen, zo waarschuwt Oekraïne.

15 reacties

  • Daniel Patteet

    2 weken geleden
    Oorlog is iets vreselijks en vroeger begreep ik t niet.Ik dacht,naïf als ik was,altijd dat gezond verstand heerste over politieke standpunten e.d.Maar tegen dictators als Poetin kun je niet anders dan vechten.Je hoopt dat de oorlog nooit tot bij jou komt en veilig bent voor wapengekletter maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend geweest snap ik nu. Als iemand je vrijheid wil ontnemen,dan vecht je Hoe dan ook
  • guy meynen

    2 weken geleden
    Hoger gelegen plaatsen zijn altijd de moeite waard om te verdedigen. Ook al omdat ze droger zijn en tanks en ander voertuigen er gemakkelijker kunnen bewegen.
  • Werner Vanhoutte

    2 weken geleden
    Het zal aan de mankracht liggen. En die is er in Oekraine onvoldoende. Het voornaamste is de leveringen die door de VS en EU bedrijven naar Rusland gaan stoppen. De nieuwe wapens. Die zijn er nog niet.
  • Jo Bosman

    2 weken geleden
    Hoog tijd om Ukraine de nodige middelen te geven om zich te verdedigen en de bezetter te verdrijven. Waar wacht Europa op ?
  • Geert Vermeiren

    2 weken geleden
    Het zijn de wapenfabrikanten die met de winsten gaan lopen, de politiekers die met de eer gaan lopen, maar het zijn de gewone burgers die alles mogen betalen en de soldaten aan het front die aan beide kanten verplicht worden mekaar uit te moorden! Hoewel ik geen praktiserend katholiek ben moet ik de paus gelijk geven: de grootste vijand is momenteel het monster van de oorlog zelf! Hoe meer wapens worden geleverd, hoe meer mensen zullen sterven!!!