Herman Van Holsbeeck (l) en Christophe Henrotay (r) zijn doorverwezen naar de correctionele rechtbank na de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke in 2017.
Volledig scherm
Herman Van Holsbeeck (l) en Christophe Henrotay (r) zijn doorverwezen naar de correctionele rechtbank na de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. © HLN / Photo News

“Coucke is bedrogen”: Van Holsbeeck en Henrotay naar correctionele rechtbank voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten zijn vrijgesproken. “Een grote opluchting”, reageert Deleu: “Ik geloof ook in de goede trouw van Roger Vanden Stock.”

15 reacties

  • Andre Ooms

    2 weken geleden
    Met alle respect voor Marc Coucke, maar als er inderdaad foute cijfers op tafel kwamen, dan hebben zijn experten toch ook hun werk gewoon slecht gedaan. Bij zulke verkopen zitten dure adviseurs, advocaten gedurende weereens bij aan tafel en die hebben niks foutief gezien ? Slecht gewerkt dus, het gaat hier wel over heel veel geld en dan moet je alles dubbel, dubbel checken.
  • Mieke Ponet

    2 weken geleden
    De voorzitter gaat vrij uit heel merkwaardig als je weet dat het gaat om een bedrag van 2.5 miljoen.
  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Hij verloor wel een proces tegen Perrigo wegens gesjoemel bij de verkoop. In die zin is het een koekje van eigen deeg. Anderzijds investeert hij zijn geld wel terug in eigen land. En doet hij geen beroep op publieke spaarmiddelen of overheidssubsidies.
  • Kurt Calebout

    2 weken geleden
    Heeft Coucke nu geen koekje van eigen deeg? Hij heeft toch ook Omega Pharma duurder verkocht dan wat het waard was?
  • Danielle De neef

    2 weken geleden
    Koekje van eigen deeg? Er moesten er meer zijn zoals Marc Coucke. De man doet tenminste wat hij heeft beloofd: zorgen voor tewerkstelling. En hij klopt zich niet op de borst zoals de politici... Ere aan wie ere toekomt.