Alcoholvrij bier zit in de lift in België: toename van bijna 25 procent op twee jaar
Op twee jaar tijd is de categorie van non-alcoholische bieren met 24,3 procent gestegen in België. Dat blijkt uit cijfers die zijn meegedeeld tijdens een persvoorstelling van bierreus AB InBev, die in 2023 goed was voor 60 procent van de markt van alcoholvrij bier in België.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
-
Wat serveer je gasten die geen alcohol drinken? Topbartender tipt 5 originele alcoholvrije drankjes
Bewust omgaan met alcohol of ‘conscious drinking’ is geen nieuwe trend, maar ook dit eindejaar gaan in drankenhandels en supermarkten alcoholvrije dranken vaker over de toonbank. En nee, dan hebben we het niet over een colaatje of sinaasappelsap. Met welke non-alcoholische alternatieven maak je indruk op je gasten? Mixologist Paul Morel tipt vijf verrassende dranken én deelt een exclusief mocktailrecept. -
KIJK. Amerikanen schuiven in lange rijen aan voor opening van CosMc’s, de nieuwe drankenketen van McDonald’s: “Meteen vlucht geboekt toen ik erover hoorde”
In de Amerikaanse stad Bolingbrook in Illinois is vrijdag het eerste filliaal van CosMc’s geopend. Dat is de nieuwe drive-trough-drankketen van McDonald’s. Ondanks het feit dat er weinig reclame werd gemaakt op voorhand, stonden mensen in lange rijen aan te schuiven. -
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
-
“Hoe meer koffie, hoe minder nierschade”: nieuw gezondheidsvoordeel van koffie ontdekt?
Nieuw onderzoek wijst op een sterk verband tussen koffie drinken en gezondere nieren. Een specifiek aantal koppen per dag zou nierschade kunnen voorkomen. Diëtist Pieter Brughmans legt uit waarom dat goed nieuws is en hoe het onderzoek aansluit bij andere, bewezen gezondheidsvoordelen van koffie. “Je wil toch weten waar dat verband precies vandaan komt?” -
PREMIUM
Zijn aangepaste wijnen op restaurant straks passé? Deze chefs serveren alcoholvrije dranken: “Er kruipt enorm veel tijd in”
Goed nieuws voor Vlamingen die zich aan Tournée Minerale wagen: steeds meer restaurants bieden bij hun menu’s aangepaste dranken zonder alcohol aan. We gaan langs bij drie adressen die er een erezaak van maken en lang naar volwaardige alternatieven zochten. Zijn hun creaties even lekker als een wijntje? En hoeveel betaal je ervoor? “In vergelijking met de moeite die we erin steken is dit heel eerlijk geprijsd.” -
Onze biersommelier proeft het Rouge bier van Average Rob en de influencer reageert: “Die 6,9% alcohol is niet toevallig”
-
Spaargids.be
Geen huwelijkscontract afgesloten: wat staat je dan te wachten bij een scheiding of overlijden?
-
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
“De Pumpkin Spice Latte is geen gewone koffie, maar een begrip op zich”: waarom blijft deze foodtrend al 20 jaar populair?
Het is officieel herfst. Of beter gezegd: Pumpkin Spice Latte-seizoen. Terwijl de meeste foodtrends komen en gaan, bestaat de bekende koffie van Amerikaanse oorsprong dit seizoen al 20 jaar. Wat maakt het drankje zo geliefd? Hoe maak je het zelf? En waarom werd het méér dan een snelle foodtrend? Peter Dukes van Starbucks en Ennio Vandevoorde van IzyCoffee leggen uit. “De kruiden maken hier écht de koffie.” -
PREMIUM
Brouwerij Vanhonsebrouck lanceert alcoholvrije Kasteel Rouge: “Dit is het ideale BOB- en blokbiertje”