Nicky Hayen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicky Hayen. © Photo News

Liever één resultaat in de hand dan tien filosofieën in de lucht: op zoek naar het voetbal-DNA van Nicky Hayen

Nicky Hayen (43) heeft zijn start als hoofdcoach van Club Brugge niet gemist. Hij loodste Club in het spoor van competitieleider Anderlecht én naar de halve finale in de Conference League. Maar waar staat de trainer Nicky Hayen voor? Op het eerste gezicht lijkt Hayen een coach die veeleer een resultaat nastreeft dan een herkenbare filosofie. “Als je ziet hoé lang een speler gemiddeld in balbezit is - zeer weinig -, dan is het niet onlogisch dat ik als trainer kijk naar het spel zonder bal.”

7 reacties

  • freddy crombe

    2 weken geleden
    ik hoop dat het bestuur dit ook ziet!!!! geen Parker's of Dallas méér aub
  • Jean Pierre Tibermont

    2 weken geleden
    Waarom nog buitenlandse trainers halen...???
  • Jacques Hillaert

    2 weken geleden
    Inderdaad, je bent meer op het terrein zonder bal dan met, maar zonder bal ben je heel belangrijk voor je team en jezelf. Wanneer je steeds bezig bent met uw positie dan breng je ten eerste de tegenstrever in een moeilijk parket omdat hij U in het oog moet houden, ten tweede , als je goed bent opgesteld heb je 1 a 2 seconden meer tijd om de bal te bewerken en een goede pas te geven wat heel belangrijk is in het huidige voetbal en door uw snel spelen breng je ook uw medemaat in een betere positie
  • Kurt Calebout

    2 weken geleden
    Er is maar één regel in het voetbal: aanvallen en winnen! Met de rest ben je niks.
  • André Christiaens

    2 weken geleden
    Met een goed passen spel en ver uit elkaar spelen loopt de tegenstrever zich zot achter de bal.En kan je het laatste kwartier toeslaan.