Sonos brengt op 7 mei volledig vernieuwde app uit

Een impressie van de nieuwe webapp om je Sonos-systeem via een computer te bedienen. © Sonos
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Luidsprekerfabrikant Sonos, gespecialiseerd in multiroom-audio, lanceert op 7 mei een naar eigen zeggen ingrijpend vernieuwde app. Belangrijkste wijziging is dat de favoriete streamingdiensten van de gebruiker – Sonos ondersteunt er meer dan honderd – handig gebundeld worden op één aanpasbaar startscherm.

Datzelfde startscherm biedt voortaan, met één swipe omhoog, ook toegang tot de bediening van het hele Sonos-systeem. In het verleden moest je daarvoor nog van tabblad naar tabblad ‘springen’, waardoor het overzicht vaak te wensen overliet. Een andere verbetering is dat je nu elke muziekbibliotheek tegelijk kan doorzoeken op artiest, nummer, podcast et cetera. Tot nu toe ging dat niet overkoepelend, en beperkte de zoekfunctie zich telkens tot de geselecteerde streamingdienst of muziekbron. Ook vind je in de nieuwe app makkelijker terug wat je recent hebt afgespeeld.

Desktop-app verhuist naar het web

Sonos lanceert op 7 mei ook een webapp met dezelfde mogelijkheden (zie de foto boven dit artikel). In principe zal deze online toepassing de klassieke desktopapplicaties voor Windows en macOS gaan vervangen, al zullen die wel nog beschikbaar blijven voor de gebruiker. ‘Maar de functies zullen beperkter zijn’, verklaart Sonos desgevraagd. ‘We adviseren alle klanten die naar Sonos streamen vanaf hun computer om over te schakelen op de nieuwe webapp voor de beste ervaring.’ Als reden voert het bedrijf aan dat een webgebaseerde app een platform biedt dat door alle belangrijke besturingssystemen wordt ondersteund. ‘Het stelt ons bovendien in staat om klanten sneller verbeteringen te bieden, zonder dat er handmatige software-updates nodig zijn’, klinkt het voorts.

De vernieuwde app ondersteunt alle bestaande Sonos S2-producten, en zal volgende maand gratis beschikbaar zijn via een software-update.

Dit artikel is na publicatie bijgewerkt met meer info over het lot van de Sonos-desktopapplicaties voor Windows en macOS.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content