Het ongeval op de Aartrijksesteenweg Jabbeke.
Volledig scherm
Het ongeval op de Aartrijksesteenweg Jabbeke. © Jan Van Maele

Bestuurster merkt file te laat op en belandt op dak in Jabbeke: slachtoffer lichtgewond

Een vrouwelijke bestuurder is woensdagmiddag aan erger ontsnapt bij een ongeval in Jabbeke. De vrouw merkte een file te laat op, stuurde abrupt bij, schampte een boom en belandde uiteindelijk op haar dak.

  1. Anna (90) en Jean (77) draaien al meer dan 50 jaar mee bij Heilig Bloedprocessie in Brugge: “Bril, uurwerk of lippenstift? Dat zal je nooit zien bij mijn figuranten”
    PREMIUM

    Anna (90) en Jean (77) draaien al meer dan 50 jaar mee bij Heilig Bloedpro­ces­sie in Brugge: “Bril, uurwerk of lippen­stift? Dat zal je nooit zien bij mijn figuranten”

    Ze was al een ‘heilige vrouw’, een ‘edeldame’ en nu ook liefst 40 jaar groepsverantwoordelijke van het Verrijzeniskoor. Om maar te zeggen dat de kranige Anna De Roo (90) meer dan een rots in de branding is voor de Heilig Bloedprocessie in Brugge. En er zijn nog bijzondere oudgedienden van de partij met Hemelvaartsdag: zo stapt Bruggeling Jean Caerels (77) al voor de 50ste keer mee. Hoog tijd voor een gesprek met deze twee anciens, die ook enkele weetjes achter de schermen verklappen. “Met dit trucje kunnen de figuranten hun identiteitskaart bijhouden onder hun kostuums.”
    Brugge
  2. "In plaats van zijn kankermedicatie gaven ze hem twee maanden lang kalktabletten": ziekenboeg Brugse gevangenis onder vuur na vrijlating ‘diaken des doods’ Ivo Poppe
    PREMIUM

    "In plaats van zijn kankermedi­ca­tie gaven ze hem twee maanden lang kalktablet­ten": ziekenboeg Brugse gevangenis onder vuur na vrijlating ‘diaken des doods’ Ivo Poppe

    “Roemeense toestanden uit de jaren tachtig, om koude rillingen van te krijgen.” Advocaat Filip De Reuse schetste na de vrijlating van de zieke ‘diaken des doods’ Ivo Poppe (69) uit Wevelgem een rauw beeld van wat er zich achter de muren van de ziekenboeg van de Brugse gevangenis afspeelt. Is het echt zo erg gesteld, en wat is het medisch centrum van het penitentiair complex van Brugge, in de volksmond de ziekenboeg, precies? “In plaats van zijn kankermedicatie gaven ze hem twee maanden lang kalktabletten. Dat wens je zelfs je ergste vijand niet toe.”
    Brugge