© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Beerschot Wilrijk gaat met 2-0 onderuit tegen Virton

Beerschot Wilrijk heeft zijn maximum van de punten in de play-offs van de eerste amateurklasse niet kunnen behouden. De Mannekes verloren, na een non-match, met 2-0 op het veld van Virton.

doro, Roel Caluwé

Na het dubbele feestje tegen Dessel ontbraken Losada, De Jonghe, Geudens, Maes en Francois in het gezellige Virton, waar de kampioenen voor aanvang een erehaag kregen van de thuisploeg. Swinkels en Clepkens zaten op de bank. Ook coach Marc Brys was onvoldoende hersteld om de verre verplaatsing te maken.Met jongens die weinig tot niet aan de bak kwamen dit seizoen, kreeg Beerschot Wilrijk amper voet aan de grond tegen een enthousiaste thuisploeg. Nicolas Day gleed rond het kwartier een eerste goede kans naast. Slechte communicatie tussen Placca en Pereira -als rechtsvoetige op links- leidde iets voor het half uur een doelpunt van Virton in: Muratovic liet doelman Steelant kansloos.

Weinig doortastend verdedigenDe Kielse doelman was de beste man bij paars-wit want hij ranselde nogmaals een schot van Muratovic uit doel, na opnieuw weinig doortastend verdedigen van Pereira, die het moeilijk had tegen zijn voet. Ook een knal van Lazaar werd door Steelant vakkundig over de lat getikt. De voorsprong bij de rust was zeker gewettigd.

Moesten er bij aanvang van de tweede helft al goede bedoelingen geweest zijn om er nog iets van te maken, werden die meteen de kop ingedrukt. Voor een zoveelste keer lag slecht uitverdedigen -deze keer van Prychynenko- aan de basis van een tegendoelpunt. Radriambololona vloerde Steelant in de verste hoek. De eerste en enige nederlaag op verplaatsing leken toen al een feit.

Zootje ongeregeld

Op het kwartier vielen er plots twee kansen voor Beerschot-Wilrijk uit de lucht: eerst zette De Maeyer een een-tweetje op met Simon Vermeiren. Hij mikte te centraal op doelman Dupire. Nadien knalde Placca uit het niets op de lat en kopte Vermeiren de rebound over. Met ook nog de vervanging van Tom Pietermaat werd het helemaal een zootje ongeregeld bij paars-wit. Virton wilde nog wel, maar versierde geen grote kansen meer.

Bij Beerschot-Wilrijk zullen ze blij zijn dat ze terug thuis zijn, na deze non-match. Maar dat bedekken we met de mantel der liefde na dit onvergetelijke en historische seizoen. Hopelijk kunnen Losada (?) en co zich nog een laatste keer opladen voor de thuiswedstrijd van volgende zaterdag tegen Heist.

EINDSTAND. Virton - Beerschot Wilrijk 2-0

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners