Roeselare klopt Eupen met 3-2

Een zekere laatste plek in Play-off 2 verhinderde Roeselare niet om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De West-Vlamingen klopten op Schiervelde Eupen met 3-2 cijfers na een efficiënte wedstrijd. Henry Onyekuru scoorde in het knotsgekke eind van de wedstrijd nog twee treffers voor Eupen.

jv

Na acht minuten verlengde Cornet met wat geluk een lange bal van Schmisser tot bij Saviour Godwin. Die nam de bal mee en schoof hem in doel. 1-0 voor de thuisploeg. Eupen reageerde via Onyekuru die met een prachtige actie Jeffren aan de rechterkant vrijspeelde. De Venezolaan krulde de bal net naast het doel van Jo Coppens. Net voor het einde van de eerste helft verdubbelde Roeselare nog de score. Samyn werkte zich op links voorbij de Eupen defensie en gaf de bal mee aan Davy Brouwers die de bal voorbij Niasse in doel trapte.

Roeselare

Eupen

Eupen kwam vinnig uit de kleedkamer. De tweede helft startte met een mooie kans voor Onyekuru. Die werd echter afgeblokt. De 19-jarige Nigeriaan kreeg nog een mogelijkheid tot scoren na een knappe controle, maar Coppens pakte uit met een noodzakelijke redding. Bassey haalde nog uit met een afstandsschot, maar Coppens verhinderde een Eupens doelpunt. Eupen verzuimde af te maken, aan de andere kant van het veld was Roeselare wel efficiënt. Zo kopte verdediger Nermin Zolotic een voorzet van Lecomte binnen. Coppens leek op weg naar een clean sheet, maar wie anders dan Henry Onyekuru scoorde nog twee doelpunten in de diepe slotfase van de wedstrijd.

Eupen kreeg in de 88ste minuut een terechte penalty na een fout van Schmisser op Mouchamps. Henry Onyekure zette de strafschop om. Een minuut later kopte Onyekuru een hoekschop van Luis Garcia binnen. Zijn 23ste doelpunt van het seizoen. De jonge Nigeriaan evenaart daarmee voorlopig Teodorczyk in de topschutterstand.

Ondanks de twee doelpunten van Onyekuru kon Roeselare zo voor de eerste keer sinds 5 februari (tegen OHL) nog eens thuis winnen. Roeselare eindigt als laatste en volgend jaar starten de West-Vlamingen weer in 1B, KAS Eupen eindigt 3de in Play-off 2B en speelt volgend jaar in 1A.