BELGA / ANP / EPA
Volledig scherm
© BELGA / ANP / EPA

Nieuwe peiling: Groen en Vooruit moeten klappen incasseren, Open Vld klimt uit het dal

Mochten er vandaag verkiezingen zijn, dan zou de partij Groen in Vlaanderen op amper 6 procent van de stemmen kunnen rekenen. Dat blijkt een nieuwe peiling van ‘RTBF’ en ‘La Libre Belgique’. Ook Vooruit moet klappen incasseren, terwijl PVDA aan een opmars bezig is en virtueel de derde grootste partij van Vlaanderen is.

58 reacties

  • Jonathan Monsaert

    2 weken geleden
    Waarom haalt N-VA nog zoveel stemmen? Ze doen niks voor Jan Modaal. Enkel pestmaatregelen zoals bijvoorbeeld: werken tot 67 jaar, taxshift, woonbonus afschaffen, digitale meter, capaciteitstarief, renovatieplicht, Vlaanderen volzetten met flitspalen en trajectcontroles, stikstofdossier, LEZ- zones. Als u rechts wil stemmen moet u bij het Vlaams Belang zijn!
  • Marlene De Smedt

    2 weken geleden
    is het nu zo moeilijk om toe te geven dat er een foutje geslopen is in de berichtgeving. als ik dat opmerk kunnen anderen dat ook. VB had in maart een beter cijfer dan nu of was die info misschien foutief?
  • Marlene De Smedt

    2 weken geleden
    In de vorige peiling in maart had VB een hoger percentage dan nu. Vooruit ging 0,1 pct achteruit, verwaarloosbaar. Hoeveel mensen van Oost-Vlaandere, zijn stemgebied, zijn er bevraagd? Hij heeft nog niet veel de kans gehad intussen om met campagnevoeren het verschil te maken. Is de bevraging gebeurd voor of na 10 april?
  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Rekening houdend met de foutenmarges krijg je vijf ongeveer gelijke groepen: VB, ptb/pvda, socialisten, liberalen en N-VA-CD&V. Over het hele land is door de resulataten van MR in Wallonie en Brussel de liberale groep nog altijd de grootste met ongeveer 15,5%. Dat wordt dus vechten voor het premierschap.
  • Françoise Dupont

    2 weken geleden
    we gaan de stemmen wel tellen als het zover is. Ik denk dat ze de peilingen afnemen bij mensen die niet aan het werk zijn of in RVT's. Ik werk continu, en aan mij is nog nooit mijn mening gevraagd.