Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Politici zeggen wel dat ze transparantie willen, maar tegelijk barricaderen ze de deur ernaartoe”

In de Kamer wordt vlak voor het sluiten van het parlement nog een nieuwe wet op openbaarheid van bestuur gestemd. “Eén waarin de regering-De Croo (Open Vld) zich angstvallig heeft vastgeklampt aan haar macht om zelf te kunnen bepalen of ze documenten wil delen met burgers”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ook in Vlaanderen zijn er deze legislatuur door de regering-Jambon (N-VA) extra drempels gelegd. Politici zeggen dus wel dat ze transparantie willen, maar ze barricaderen de deur ernaartoe.”

13 reacties

  • Nico Herbots

    5 dagen geleden
    Ze willen geen transparantie, maar ze willen wel stemmen. Burgers willen wel transparantie, dus om kiezers te winnen moet je doen alsof je helemaal akkoord gaat met meer transparantie. De meeste kiezers luisteren alleen maar naar slogans en verkiezingsbeloftes en doen niet de moeite om te onderzoeken wat er zich ondertussen in de coulissen afspeelt. Zoals kinderen laten we ons beliegen en bedotten. Eigen schuld eigenlijk. We moeten niet luisteren naar woorden, maar kijken naar daden.
  • marijke ROTSAERT

    1 week geleden
    jeroen is nog een echte journalist, meer van zijn kaliber aub bij het HLN , eerlijk objectief en kritisch.
  • Patrick Verwerft

    2 weken geleden
    Inderdaad, transparantie zou ook de georganiseerde lekken ontmoedigen, die ALTIJD gekleurde, populistische en onvolledige informatie brengen.
  • Ives Ameel

    2 weken geleden
    Politici zijn specialisten bescherming eigen belangen.
  • Wouter Beyen

    2 weken geleden
    Dan heb je iets te verbergen. Alleen staatsgeheimen hoeven niet openbaar te worden gebracht.