Nog niet afgestudeerd en toch al CEO van Adecco

© ddj

Nog niet afgestudeerd zijn en al een contract op zak hebben als CEO van een topbedrijf, het lijkt voor velen een utopie maar Charlotte Belliard speelde het klaar. “Maar eerst nog mijn laatste examenperiode tot een goed eind brengen”, zegt ze.

Dieter De Milde

Zodra ze in juni afstudeert als industrieel ingenieur bergt de Brugse Charlotte Belliard (23) haar boeken op en gaat ze aan de slag als CEO van Adecco Belgium. Ook al loopt haar bewind na een maand af, de weg die ze aflegde om die ervaring mee te pikken is er niet minder om. Maar liefst 1.589 studenten zagen een CEO-functie wel zitten en stuurden hun kandidatuur op. De winnaar van de wedstrijd van Adecco mag een maand samen met de nationale manager de touwtjes in handen nemen.

“Omdat ik bijna afstudeer, was ik al wat aan het rondkijken welke kant ik na mijn studies wou uitgaan. Toen ik de wedstrijd ontdekte, dacht ik meteen: dit is iets voor mij.”

Al lijkt dat niet meteen de meest evidente keuze gezien haar studierichting. “Ik heb zoals het merendeel van mijn collega-sollicitanten inderdaad geen marketing of managementachtergrond, maar ik denk dat het net mijn sterkte was”, zegt ze. “Ik pakte de zaken vanuit een andere invalshoek aan en denk dat ik daarmee gescoord heb.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen