Geri Haerynck ziet dat er beter weer op komst is.
Volledig scherm
PREMIUM
Geri Haerynck ziet dat er beter weer op komst is. © Jan De Meuleneir / Photo News

Volksweerman Geri, hoelang blijft dat kwakkelweer duren? “Heb nog een klein beetje geduld”

Er lijkt geen einde te komen aan het wisselvallige weer dit voorjaar. Veel mensen zijn al volop in de weer met hun vakantieplannen, maar wanneer is nu de beste periode om in eigen land eindelijk van een streepje zon te genieten? Wij vroegen hobbyweerman Geri (83) uit Koekelare, die in Vlaanderen bekend werd omdat hij telkens een jaarvoorspelling maakt, wat we de rest van de lente en de zomer nog mogen verwachten: “Ik heb goed en minder goed nieuws.”

  1. Elke week gemiddeld zo'n 300 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Koekelare

    Elke week gemiddeld zo'n 300 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Koekelare

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Koekelare zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in de West-Vlaamse gemeente.
    Koekelare
  2. Amper twee weken na vrijlating pakt politie flakkadoodrijder (32) op na zware brand in woning van zijn broer: “Mogelijk kwaad opzet”
    PREMIUM

    Amper twee weken na vrijlating pakt politie flakkadood­rij­der (32) op na zware brand in woning van zijn broer: “Mogelijk kwaad opzet”

    “Geen drugs en geen auto. En houd je aan de opgelegde voorwaarden.” Dat peperde de advocaat van Kenneth K. (32) hem nauwelijks tweeënhalve week geleden in, vlak nadat de man werd vrijgelaten. K. zat maandenlang in de cel omdat hij onder invloed van flakka een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, werd daarvoor veroordeeld maar mocht de avond van het vonnis de gevangenis verlaten in afwachting van de verdere uitvoering van zijn straf. Zaterdag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter na een zware brand in de woning van zijn broer. Zijn mogelijke aandeel daarin wordt onderzocht.
    Diksmuide