© Dick Demey

Thorsten Fink geeft antwoord op prangende vraag: “Het is niet mijn intentie om STVV te verlaten”

De zevende plaats is na de nederlaag tegen AA Gent buiten bereik voor STVV, toch wil coach Thorsten Fink nog niet weten van decompressie na het geslaagde seizoen van zijn Kanaries. Aan de vooravond van de verplaatsing naar Sclessin sprak Fink de ambitie uit om vol voor de achtste plaats te gaan. “Om zo veel mogelijk geld in het laatje te brengen voor deze club met het oog op volgend seizoen.”

Pieter Vanlommel

Fink en zijn jong elftal oogsten al het hele seizoen lof van analisten, spelers en trainers. Dat voedt uiteraard ook de geruchtenmolen. Wordt er flink aan zijn mouw getrokken? Blijft de Duitse succescoach aan boord of niet? Het is een vraag die bij veel supporters leeft. Vrijdagmiddag op zijn persconferentie gaf Fink zelf het antwoord.

“Ik lig nog onder contract en het is niet mijn intentie om STVV te verlaten”, sprak Fink klare taal. “Ik wil het plan afmaken dat ik hier heb opgestart. De club heeft de voorbije jaren goed werk geleverd op financieel vlak. Laten we op dat elan voortgaan en verder bouwen. Mijn doel is om bij STVV te blijven en de spelers die we nodig hebben te behouden. Sommigen zullen moeilijk hier te houden zijn, dat besef ik. Maar de club beseft net als ik al te goed dat we niet zomaar alle sterkhouders kunnen laten gaan. Dat zou al het goede werk vernietigen. Op dat vlak zitten we op dezelfde golflengte.”

Fink zou niet de eerste trainer zijn die zijn liefde voor de club verkondigt, om vervolgens als een donderslag bij heldere hemel zijn biezen te pakken. “Natuurlijk ben ik niet naïef”, vervolgde hij. “Als morgen een club als pakweg Bayern München komt aankloppen, zal ik dat aanbod uiteraard overwegen. Maar voor alle duidelijkheid: dat is nu niet aan de orde. Ik sta niet in contact met andere clubs.”

Bertaccini scoorde z’n eerste voor STVV tegen Standard, dat zaterdag opnieuw de tegenstander is.© Dick Demey

Bertaccini: “Niet ongeduldig”

Ook Adriano Bertaccini tekende present op de persconferentie. De Truiense publiekslieveling moet voorlopig tevreden zijn met invalbeurten en stond nog maar één keer aan de aftrap. “Uiteraard ben ik liever titularis, maar ik ben niet ongeduldig”, sprak Bertaccini. “Ik moet kalm blijven, want als ik me ga opwinden komt dat mijn spel niet ten goede. Bovendien bots ik met Abou (Koïta, red.) op een hele sterke concurrent op links. Kijk naar Abou’s statistieken, hij verdient het om te spelen.”

Voor Bertaccini dient zich met de trip naar Sclessin een speciale match aan, want voor Nieuwjaar speelde de pocketaanvaller nog voor Club Luik, de stadsrivaal van Standard. “Ik wist niet dat hun rivaliteit zo groot was, tot ik op Stayen scoorde tegen Standard en mijn social media-kanalen ontploften”, lachte Bertaccini. “Ach, een match op Standard, daar kijkt elke speler naar uit. We zijn in elk geval nog hongerig om deze match te winnen, ondanks de teleurstellende nederlaag tegen AA Gent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer