Bij de vestiging van Van Mossel in Diest ontvingen de eerste 75 medewerkers van Het Poetsbureau de sleutels van hun leasewagen.© IF

Garage levert 75 bedrijfswagens voor poetspersoneel

Diest -

Het Poetsbureau biedt zijn huishoudhulpen voortaan de mogelijkheid om aan een voordelig tarief een auto te leasen. Dat moet hun mobiliteit verhogen. 75 werknemers ontvingen in Diest hun auto.

“Beperkte mobiliteit is een belangrijk probleem in onze sector”, vertelt CEO Jo Mellemans van Het Poetsbureau. “Het maakt de job van huishoudhulp nog meer een knelpuntberoep. Heel wat medewerkers hebben moeite om zich op een efficiënte manier te verplaatsen tussen hun klanten, soms zelfs op één dag. Ook voor kandidaat-huishoudhulpen vormt het gebrek aan mobiliteit een drempel.”

Elektrische fiets

Met het nieuwe privateleaseprogramma, via Van Mossel Private Lease, biedt Het Poetsbureau werknemers de kans om aan een extra voordelig tarief een compacte Opel Corsa te leasen. Het Poetsbureau verwacht een grote belangstelling. Jo Mellemans: “Tegen eind dit jaar willen we in totaal 400 wagens leveren. Dankzij onze schaalgrootte hebben we een interessant aanbod voor onze medewerkers kunnen onderhandelen. Zij betalen dus een stuk minder dan wanneer ze zelf een leaseprogramma zouden afsluiten. In de overeenkomst is ook een voordelige borgstelling opgenomen. Het privateleaseprogramma biedt kansen, ook buiten de werksfeer. Zo kan je het leasecontract verderzetten wanneer je een andere uitdaging aangaat.”

Ook eerdere mobiliteitsoplossingen, zoals de elektrische bedrijfsfiets of een combinatie fiets-auto, blijven binnen Het Poetsbureau ter beschikking. Vandaag stelt Het Poetsbureau 10.000 huishoudhulpen te werk. Binnen Glowi, de groep waar het dienstenchequebedrijf deel van uitmaakt, werken 16.000 mensen.

(lwh)