© BELGA

Caerts: “Olympische Spelen niet te vergelijken met wat ik eerder heb gedaan”

Basten Caerts kon dinsdag op de Olympische Spelen in Rio niet stunten in de reeksen van de 200 meter schoolslag. De pas 18-jarige Caerts zette met 2:13.44 de 32e tijd neer. Achteraf reageerde de Belgische recordhouder (2:12.57) wel tevreden na zijn eerste competitie op topniveau.

“Dit is veruit mijn snelste tijd ooit in een ochtendsessie. Als ik hier ‘s avonds zou kunnen zwemmen, zou het zeker nog sneller gaan. Nu kon ik de laatste 50 meter mijn ritme niet vasthouden. In de avondsessie zou dat makkelijker gaan.”

Caerts kreeg pas enkele weken voor de start van de Spelen te horen dat hij naar Rio zou mogen. De internationale zwemfederatie FINA gaf het Limburgse talent op basis van zijn prestaties eerder dit jaar - waarin hij onder meer twee nationale records van Frederik Deburghgraeve brak - een wildcard.

“Hier op de Olympische Spelen mogen zwemmen is echt fantastisch, niet te vergelijken met wat ik al eerder heb gedaan. Ik heb de voorbije drie dagen unieke prestaties gezien zoals het wereldrecord van Adam Peaty (57.13 op 100m school). Dat is fantastisch, waar ik wil staan over vier jaar. Ik ben, na deze ervaring, meer dan ooit gemotiveerd om de komende jaren heel hard te werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer