De kandidaat-koper voor het kasteel van Gors
Volledig scherm
De kandidaat-koper voor het kasteel van Gors © Karolien Coenen

Jongste kasteelheer van Vlaanderen riskeert cel na vervalste handtekening: “Hij is een financiële fantast”

Een 30-jarige man uit Lummen, die kandidaat-koper was voor het kasteel van Gors in Borgloon, riskeert 12 maanden cel voor een vervalste handtekening. Het kasteel had een prijskaartje van maar liefst 5,5 miljoen euro. De Hasseltse correctionele rechtbank boog zich maandag over de zaak die in mei 2023 heel wat media-aandacht kreeg.

  1. Man (57) probeert echtgenote te vermoorden, maar gaat vol voor vrijspraak: “Een ‘daad van ultieme liefde’, maar dan wel heel luguber”
    PREMIUM

    Man (57) probeert echtgenote te vermoorden, maar gaat vol voor vrijspraak: “Een ‘daad van ultieme liefde’, maar dan wel heel luguber”

    “Had dit vermeden kunnen worden? Als hij de nodige hulp had gekregen, wel.” De correctionele rechtbank van Hasselt heeft zich vrijdagochtend over de tragische zaak van een 57-jarige Truienaar gebogen die vorige zomer zijn echtgenote probeerde te vermoorden. Dat deed hij door haar meerdere slagen toe te dienen met een brandblusser en vervolgens haar keel toe te knijpen tot ze het bewustzijn verloor. Ernstige feiten, maar toch vraagt zijn advocaat de vrijspraak. “Hij wilde dat zijn partner niet alleen zou achterblijven”, pleitte advocaat Ysbert Drees. Dit zijn de opmerkelijke argumenten.
    Hasselt
  2. Ober (24) maakt kassa van Hasseltse horecazaak duizenden euro’s lichter: “Hij moest zijn weg vinden, maar wist niet hoe de wereld werkt”

    Ober (24) maakt kassa van Hasseltse horecazaak duizenden euro’s lichter: “Hij moest zijn weg vinden, maar wist niet hoe de wereld werkt”

    De Hasseltse strafrechter veroordeelde vandaag een 24-jarige jongeman uit het Antwerpse nadat hij in de Hasseltse horecazaak waar hij in dienst was, geld uit de kassa stal. De jongeman ging op een slinkse manier te werk waardoor zijn kassa keer op keer klopte en hij bijna leek weg te komen met zijn daden. Tot de boekhouding grondig onder de loep genomen werd en er daar plots meer dan 38.000 euro blijkt te missen. “Als jij zegt dat jij je schaamt voor wat er gebeurd is, is dat volledig terecht”, pleitte advocaat Luk Delbrouck tijdens de zitting.
    Hasselt