© EPA

Thierry Neuville kan Sébastien Ogier niet meer voorbijsteken in Portugal

De Franse wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (Ford Fiesta) heeft zondag voor de vijfde keer in zijn carrière de Rally van Portugal gewonnen, de zesde manche van het WK. Thierry Neuville (Hyundai i20) maakte op de derde en laatste dag nog wat tijd goed, maar eindigde op 15.6 seconden op de tweede plaats.

Neuvilles Spaanse teamgenoot Dani Sordo vervolledigde het podium op 1:01.7 van Ogier, die zijn voorsprong in de WK-stand vergroot. De viervoudige wereldkampioen heeft 128 punten. Neuville, die in Corsica en Argentinië de voorbije twee WK-proeven won, staat met 106 punten op de tweede plaats. De Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), negende in Portugal, is met 88 punten derde.

De Oostkantonner deelde donderdagavond na de openingsproef de leidersplaats met de Noor Mads Ostberg (Ford Fiesta), maar verloor op de eerste echte rallydag terrein. Op de tweede dag rukte Neuville op van de vierde naar de tweede plaats. Zondag maakte onze landgenoot in vier klassementsritten nog 1.2 seconden goed, maar de veertigste overwinning van Ogier kwam niet meer in gevaar.

De zevende WK-manche vindt van 8 tot en met 11 juni plaats in Sardinië in Italië.